AFET RİSKİ NEDENİYLE YAPILANMA YASAKLANDI

Bakanlar kurulu tarafından Hendek’te 4 Mahalle heyelan tehlikesi nedeniyle afete maruz bölge ilan edildi.

AFET RİSKİ NEDENİYLE YAPILANMA YASAKLANDI


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Şehirde yaptırılan çalışmalarda heyelan tehlikesi olan yerleri tespit etti.

Belirlenen bölgeler yazı ile Ankara’ya gönderildi. Bakanlar Kurulu da, Sakarya’daki 7 İlçe ve 33 Mahallede tespit edilen alanları afete maruz bölge ilan etti. Afad Müdürlüğü de kararın ardından Belediyelere yazı yazarak bölgelerde yapılaşmanın yasaklanmasını istedi.

Hangi mahalleler var

Hendek’e bağlı Nuriye, Kazımiye, Aksu, Güney Mahalleleri. Akyazı’ya bağlı Kayabaşı, Boztepe, Taşyatak, Altındere, Beldibi, Tepe, Yongalık, Kuloğlu, Haydarlar, Hanyatak ve Harun Usta Mahalleleri. Geyve’ye bağlı Akıncılar (Kırcalar, Hacılar, Dere), Dereköy Alifuatpaşa, Koru, Çayköy, Kamışlı, Belpınar, Karacaören ve Sütalan Mahalleleri. Karasu’ya bağlı Tepetarla, Yuvalıdere ve Ortaköy Mahalleleri. Kocaali’ye bağlı Koğukpelit ve Karapelit mahalleleri. Sapanca Dibektaş ile Taraklı Aksu Mahalleleri afete maruz bölge ilan edildi.

Yazışmalar tamamlandı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş, 7269 numaralı kanuna göre afete maruz bölgeyi, “olmuş veya olması muhtemel afetlerden etkilenen veya etkilenebilecek olan ve iyileştirme çalışmaları ile teknik ya da ekonomik olarak ıslah edilmesi mümkün olmayan, sınırları başkanlık ve taşkınlar konusunda da devlet su işleri genel müdürlüğü teknik elemanlarınca tespit edilerek haritalanan yapılaşma veya ikamet için yasaklanması bakanlığın teklifi üzerine bakanlar kurulu’nca kararlaştırılan” alan olarak tanımladı.

Kaşkaş ayrıca listenin İlçe Belediyelerine ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderildiğini ve imar planlarına işlenmesi için yazışmaların tamamlandığını da açıklamalarına ekledi.


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 11:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erhan Aslan
Erhan Aslan - 8 yıl Önce

Mevcut yapılar ne olacak

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184