Atatürk Saygıyla Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hendek’te düzenlenen etkinlikler ile saygıyla anıldı.

Atatürk Saygıyla Anıldı


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla Hendek’te çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.
Hendek Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin koyulması ile başlayan törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Jandarma Komutanı Yzb. Sercan Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, STK temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından Atatürk Anıtına Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından çelenklerin sunulmasının ardından töreni Hendek Ticaret merkezinde devam etti.
Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Hendek Ticaret Merkezinde düzenlenen 10 Kasım anma etkinliği Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alim Oktar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılındayız. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, Milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istedikleri bakımından önemi büyüktür diye konuştu.
Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nihal Kurban günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde onu anmak ve bizlere kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlamak için toplanmış bulunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Vatanına ve Milletine çok yüce duygularla bağlı, Vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanmayacak bir tutku derecesinde olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi manevi tüm varlığını çok sevdiği Milletine adamış bir Komutan ve Devlet adamıdır diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sinevizyon gösterileri, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Hendek Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan şiir ve Müzik korosunun hazırladığı Atatürk temalı gösteriler sunuldu.

Program sonunda Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından Atatürk’ü Anma haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere çeşitli Hediyeler takdim edildi.


Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184