AZAK'TAN 17 AĞUSTOS ANMA MESAJI

CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 18. Yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

AZAK'TAN 17 AĞUSTOS ANMA MESAJI


Bilindiği gibi Dünyanın en tehlikeli deprem kuşağı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı ülkemizin büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Hendek ilçemizde yüzyıllardır büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindedir. Deprem gerçeğini ortadan kaldıramayacağımıza göre, gerekli önlemleri alarak depremlere karşı can ve mal kayıplarını en aza indirecek eğitim ve alt yapı çalışmalarına gerekli önceliği vermemiz gerekmektedir.

Ancak 17 Ağustos gibi büyük can ve mal kaybına neden olan yüzyılın en büyük depremine rağmen gerekli çalışmaların yapıldığını görmemekteyiz. Hendek ilçemiz için hazin olan bir durum da Kemaliye Mahallesi Kentsel dönüşüm uygulamasıdır. Hendek’in fay hattı üzerinde olduğu bilindiği halde tek katlı, iki katlı evlerden oluşan evler yıkılarak yerlerine altı, yedi katlı binaların yapılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

17 Ağustos depreminden bu yana 18 yıl geçti, bu 18 yıl içerisinde Hendek Belediyesinin ve Hendek’teki resmi kuruluşların olası bir depreme karşı önlem amacıyla yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu aydınlatıcı bilgi vermelerini beklemekteyiz.

17 Ağustos depreminde yitirdiğimiz tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.


Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184