AZAK'TAN DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan AZAK " 3 Aralık Dünya Engelliler Günü " mesajı yayınladı

AZAK'TAN DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI


Azak Mesajında,Türkiye'de her vatandaş  sağlık, eğitim, çalışma hakkına sahiptir, ancak çalışmak zorundaki engellilerimize iş alanları yaratmak, ortak yaşam alanlarında engelleri ortadan kaldıracak yapılaşmayı düzenleme devletin ve belediyeleri ana görevlerinden biridir.

 Ülkemizde 9 milyona yakın engelli vatandaşımızın olduğu Türkiye araştırma kurumunda belirtiliyor. Engelli vatandaşlarımızın yüzde 22'si iş bulup çalışma imkanına kavuşabilmiş.

Mevcut kanunlardaki engelli eleman çalıştırma zorunluluğu olan iş yerlerinin bu kurala uymaları sağlanıp, engelli çalıştıranlarda düşük ücret politikası uygulanması yapmaları yasaklanmalıdır.

Hepimizin engelli adayı olduğu bu dünyada, engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için AB  uygulanan engellilere daha geniş imkanlar sunan yasaları meclisten geçmesi gerekir.      

Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, tüm insanlığın sorunu olduğu bilinciyle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, daha huzurlu, daha mutlu bir dünya temenni ediyorum.

 

        Reyhan AZAK
CHP Hendek İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184