Babaoğlu Gaziler Gününü Kutladı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Babaoğlu Gaziler Gününü Kutladı


Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadele de gazilik ünvanına erişmişlerdir.

19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği günün yıl dönümü aynı zamanda ‘Kahramanlık Günü’dür. İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve canı pahasına vatanını korumayı görev edinen bir milletin evlatları olarak Gaziler Günü’nü idrak ederken gazilerimizin ve şehitlerimizin gururlarını ve kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Bu asil gerçeği hakkıyla bilen Türk milleti, yurdunu canından yüce sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan öz evladı askerine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlanmıştır. Vatanın bütünlüğü, milletin selameti, varlık ve birlik mücadelemizde kahraman gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğimize yürekten inanıyorum.

Gaziler günü vesilesiyle, başta başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuz yolculuğuna çıkmış gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184