BABAOĞLU'NDAN CEZAEVİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek’e getirilecek olan Cezaevi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

BABAOĞLU'NDAN CEZAEVİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Baboğlu, son günlerde İlçe gündemini meşgul eden Cezaevi ile ilgili olarak Hendek KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) önünde Basın açıklaması yaptı.
Babaoğlu’nu Meclis Üyelerinin yanı sıra Pınarlı Mahalle Muhtarı Gazanfer Kahveci, MHP İlçe Teşkilat Yönetimi ve Vatandaşlar yalnız bırakmadı.

Babaoğlu yapmış olduğu basın açıklamasında;

Sizler aracılığı ile biliyoruz ki gönülleri ve fikirleri bizimle birlikte olan tüm Hendek Halkına selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Malumuz bir kaç gündür Hendek’in gündemini meşgul eden, Hendeğimize yapılmak istenen Cezaevi ile ilgili birçok konuşma geçti, bu konuşmaların içerisinde bizler de olduk. Ortak düşünce Cezaevinin Hendek’e yapılmaması konusundaydı ancak yapılan görüşmelerin, konuşmaların ve yapmış olduğumuz tüm ziyaretlerin beyhude olduğunu, bizlere ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin bir ifadesi olduğunu bugün daha net bir şekilde anladık.
Yaşanan süreci kronolojik olarak aktarmak istiyorum

Madalyonun görünen yüzü beki sadece cezaevi yapılması olabilir ancak, bu süreçte KYK yurtlarının yani görmüş olduğunuz bu binaların değişik sebeplerden Hendek Pınarlı Mahallesinden taşınması süreci ile başlamıştır.

Malum binalarımız 2000 ve 2002 yılları arasında temelleri atılmış, Deprem Yönetmeliğine uygun sağlık binalar halinde inşa edilmiştir. Sonrasında yüklenici firmanın trafosunu unuttuğu bir alan inşaat bittikten sonra tekrar inşa edilmiştir. Bu binalara Depremde yıkılma tehlikesi var olduğu ile ilgili bir rapor düzenlendi.

Bu rapor sonradan ilave edilen binan fiziksel şartları ve konumu göz önünde bulundurularak yapıldı. Biz bu raporun tamamen uygunsuz olduğunu, haksız bir biçimde verildiğini iddia ediyoruz. Bu iddiamızı da İl Milli Eğitim Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde tekrar Üniversiteden buraya rapor verilmesi yönünde müracaat yaptığında daha iyi anladık.

Eğitim yuvası olması amacıyla verildi

Pınarlı Köyü, o zamanki Muhtarları ve İhtiyar Heyeti Köy Halkı ile birlikte kendilerinden yapılan talep Eğitim Yuvası, Eğitim Hizmetleri amacıyla tahsis edilmiş, onların rızası ile Üniversitemize bağış yapılmıştır. Hiçbir Ücret alınmadan, Bölgemize katkı sağlaması için. Fakat şu anda yapılmak istenen Eğitim amaçlı verilen bir Kurumu Cezaevi olarak yapmak istiyorlar, bu sürecin bir ayağı.

Diğer ayağı ise, Yurtlar taşındıktan sonra D-100 kenarında, tamamen özel kişiye ait KYK ile özel sözleşmeli bir yurda tahsis edildi. Bütün Öğrenciler oraya nakledilmek sureti ile burası atıl bir hale getirilmek istendi. Sürecin başlangıcı burada, burayı anlarsak bugün yaşadığımız süreci birleştirdiğimizde olayları daha iyi analiz edebileceğiz.
İncelemeler sonuçsuz kaldı

Sonrasında Yurtlar boşalınca 8 Mart’ta Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve bizlerin de katkısı ile Sayın Valimize burası ile ilgili olarak bir öneride bulunduk. Kendisi sağ olsun, buraya kadar gelip yerinde inceleme yaptı ve basına yansıyan fikirlerde burasının Fen Lisesi yâda sosyal bilimler Lisesi olması yönündeydi. Hendek Halkı olarak, bir Hendekli olarak bu düşünceden çok memnun kaldık ve bunu da değişik yollarla kamuoyuna ifade ettik.

Bunu ilk defa açıklıyorum

Mart ayı sonu itibarıyla Vali beyin yaptığı ziyaretten sonra Sayın Eski Belediye Başkanı, Eski Milletvekili, başında tüm eski unvanları bulunduran Ali İnci şahsıma telefon açtı ve dedi ki; bu KYK Yurtlarını Cezaevi yapmak istiyoruz, bununla ilgili böyle bir düşünce var bize destek olur musunuz dedi. Bende hiç düşünmeden biz mevcut olanından da rahatsızız, Hendek’i Eğitim, Sanayi ve Kültür Şehri olarak yaşatmak istediğimizi, Cezaevine karşı olduğumuzu, bununla ilgili de Sayın Valimizin fikrine sahip çıktığımızı, buranın Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi olması yönünde fikrimizin kalıcı olduğunu kendisine ifade ettik. Kendisi de siz karşı çıkabilirsiniz ben olması için elimden geleni yapacağım dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum.

Geçen ki toplantıda da; söylenmesi gereken çok şey var ancak orada bir mutabakat sağlanmış. O yüzden geçmişe dönmenin bir anlamı yok, herkesin aynı düşüncede olduğunu gördüğüm için geçmişe dönmeyeceğim ve bugün bu Cezaevinin buraya yapılmaması için hep birlikte çaba sarf edeceğiz dedim ve toplantımızı bitirdik.

Vali Bey birşey yapamayacağını söyledi

Toplantı sonrasında bizler Sayın Valimizden randevu aldık, kendisi bize çok fazla yapabileceğim bir şey yok dedi. Bizde kendisine bu Şehrin Mülki Amiri sizsiniz, Valimiz sizsiniz. Sizin onayınız olmadan, sizin rızanız olmadan burada bir şey yapılamayacağını biliyoruz ve sizden bu konuda destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Hendek Halkının tamamı, Siyasi Partileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Vatandaşları bu Cezaevinin buraya yapılmasını istemiyor. Sizlerin de Vatandaşın isteğine karşı çıkmayacağınızı düşünüyoruz dediğimizde bizi Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmeye ve onunla bu konuları konuşup neticeyi onunla birlikte almamızı tavsiye etti.

Bizler verilen talimatları uyguluyoruz 

Bugün Sayın Cumhuriyet Başsavcımızla, Belediye Başkanı, Şahsım ve diğer iki Siyasi Parti Başkanı, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ve birkaç Vatandaşımız katıldı. Orada aldığımız cevap bizi çok üzdü. Sayın Cumhuriyet Başsavcımız aynen şunu söyledi; bizler Bürokrat olarak yukarıdan gelen talimatları aşağıda uygularız. Bize Sayın Cumhurbaşkanımızdan İl veya İlçelerde atıl durumlarda bulunan Devlete ait tüm yapıları Cezaevine dönüştürmek ile ilgili bir talimatı var ve bizde bu talimatı uyguluyoruz dedi.

Bizlere aba altından sopa gösterdi


Kendisine verdiğimiz cevap şu oldu, Vatandaşa rağmen, Vatandaşın istememesine rağmen böyle bir şeyin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Biz MHP olarak ne pahasına olursa olsun, bunun buraya yapılmaması ile ilgili toplumsal ve Siyasi olarak değişik girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik. Çıkarken Sayın Başsavcımız bize şunu hatırlattı, şu anda KHK ile OHAL dönemindeyiz. Bu süreçlerde yapacağınız uygunsuz ve olumsuz davranışlar yine bize gelecek, sizinle bu şekilde karşı karşıya gelmemiz doğru olmaz, kimsenin üzülmesini istemeyiz, yani bize aba altından sopa gösterdi. Buradan tekrar ifade ediyorum, sonuçları ne olursa olsun, biz Hendek İlçemize Cezaevi yapılmasını istemiyoruz.

Cezaevi bilgisi

Aldığımız bilgi, 1000 veya 1500 kişilik Kadın yarı açık cezaevi yapılması konusunda mutabık kalındığı. Ve buraya da ilgili atamalar, ilgili tahsislerin yapıldığını, şu anda Bakan Bey’in de bunu imzaladığını söyleyerek konuşmamız burada bitti.

Hendek ile ilgili her kararı beraber alabiliriz

Ben İlçemizde her zaman Hendekliliğin ön plana çıkarılmasını, hangi Siyasi görüşe sahip olursak olalım Hendek ile ilgili bir konu olduğunda bir araya gelebileceğimizi, Siyasi görüş ayrılıklarımızın Hendek konusunda biteceğini, Hendek ile ilgili her kararı beraber alabileceğimizi değişik toplantılarda ifade ettim.

Tavşana kaç, tazıya tut mantığı

Ancak görüyorum ki İktidarı elinde bulunduran şu anda Hendek’te Ak Parti Teşkilatı, Eski Milletvekili Ali İnci, Belediye Başkanımız Sayın İrfan Püsküllü ve tüm Ak Parti Teşkilatı. Siyaseten bu işi halletmek üzere çalışma yapar gözükmüş olsalar da bence tavşana kaç tazıya tut mantığında bu işi bitirmek istediklerini düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Halka rağmen bir şeyin yapılmasına da müsaade edeceğine de inanmıyorum.

Belki hala geç kalmış sayılmayız

Bu talepler doğru bir şekilde ilgili makamlara iletilmiş olsaydı bu iş bugün bu aşamaya gelmeyeceğini ve yapılmayacağına da adım gibi eminim. Kendilerinden bu sorumluluğu ve bundan sonra, belki hala geç kalmış sayılmayız, her ne kadar Bakan bey imzalamış olsa da talimatla bu işlerin geriye döndürülebileceğini ümit ediyoruz.

Eğer iyi niyetleri varsa, bugüne kadar yaşadığımız süreçleri kendileri de biliyor, heba etmemek adına bu Cezaevinden vaz geçilmesini, aksi takdirde bunun hem Siyasal hem de sosyolojik olarak altında ezileceklerini sizlerin huzurunda ifade ediyorum.

Teşekkür ediyorum

Hendek Halkının gönlünün ve fikrinin bizimle birlikte olduğundan da şüphem yok. Her ne kadar MHP Hendek İlçe Başkanı da olsam burada bir Hendekli olarak Hendek’in derdi ile dertlenen, geleceğinden endişe duyan bir birey olarak bu fikrimi sizlerle paylaşıyorum.

Katılımlarınızda dolayı siz Basın Mensuplarımıza, gerek sosyal medya gerekse fiziksel anlamda burada bulunarak bize destek veren değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

O koltukları boşuna işgal etmesinler

Basın Açıklaması sonunda Gazetecilerin sorularını cevaplayan Babaoğlu, Cezaevi ile ilgili olarak Belediye Meclisinde yapılan toplantıda Ak Parti sıralarına dönerek “eğer bu işi bitiremezseniz, tamamlayamazsanız boşuna yerinizde oturmayın diyerek istifa yolunu göstermiştiniz” aynı görüşte misiniz sorusuna aynı görüşteyim diyerek cevap verdi. Babaoğlu, eğer Ak Parti İlçe Başkanı istemiyorsa,  mevcut Ak Parti Belediye Başkanı istemiyorsa, Eski Belediye Başkanı ve Eski Vekil Ali İnci istemiyorsa bu işin olmasının manası ne. Eğer bu konuyu bu aşamadan geriye döndüremiyorlarsa bence o koltukları boşuna işgal etmesinler, o görevleri yapabilecek Ak Parti Teşkilatlarında birçok değerli arkadaşlarımız var diye konuştu.

Ali İnci’den cevap bekliyoruz

Konuşmasının sonunda Eski Milletvekili Ali İnci’nin cevaplamasını istediği bir soru olduğunu dile getiren Babaoğlu, bizim randevumuz olduğunu bildiği halde bir gün önceden Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı ile ne görüştü? Yalnız başına neden görüşme gereği duydu bunun da cevabını kendisinden bekliyoruz diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184