BAŞKANA VAR ENGELLİ VATANDAŞA YOK

Hendek gündem okurumuzun bize ilettiği şikayetinde kahvaltı yapmak için gittiği Bayraktepe sosyal tesislerinde rampalı engelli aracı ile içeri girmesinden kısa bir süre sonra görevliler tarafından sıkıntı olur denilerek dışarı çıkarılmasına tepki gösterdi

BAŞKANA VAR ENGELLİ VATANDAŞA YOK


Belediye Başkanlığına ait makam aracının sosyal tesislerde park etmesinin ayrımcılık yapıldığını söyleyen engelli vatandaş şikayetini şu ifadeler ile dile getirdi.

Kahvaltı yapmak için ailece Bayraktepe sosyal tesislerine gittik. Rampalı engelli aracımız ile tesisler içerisine girerek park etmek istedik. Belediye Başkanına ait makam aracının park ettiği yerde engelli aracının park edilmemesi konusunda görevli gelerek sıkıntı olur, aracınızı dışarı alırmısınız dedi.

Görevliye Engelli aracının olduğunu ve bu imtiyazın olması yönünde ifadeler kullanmamıza rağmen aracımızın dışarıya çıkarılması istendi.

Hendek Belediyesi kendi makam araçlarına tanıdığı bu imtiyazı engelli vatandaşlarımızın araçlarına neden sağlamıyor. Halka hizmet, hakka hizmet açıklamaları yapan Belediye yetkilileri hangi halk’a hizmeti söylediğini anlamış değiliz. Engelli olmasak zaten böyle bir imtiyaz istemeyiz. Bizlerde en azından bir hafta sonu da olsa ailemiz ile birlikte rahatça kahvaltı ve dinlenmeyi arzu ediyoruz.

Belediye yetkililerine sesleniyorum “ Bu gibi yerlerde biz engellilere imtiyaz sağlamayacak, yardımcı olmayacaksınız da nerede olacaksınız. Madem burada herhangi bir imtiyaz sağlanmıyor. Kendi makam araçlarınızı neden dışarıda bırakarak içeri girmiyorsunuz?

Madem ki buraya böyle güzel bir sosyal tesisi yaptınız biz engellilere neden engelli park yeri yapmıyorsunuz. Ayrıca biz engelliler için sosyal tesis içerisinde engelli parkı yapılmasını talep ediyoruz.




 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184