Belediye Meclisinde 15 Madde Karara Bağlandı

Hendek Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis toplantıda 15 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Belediye Meclisinde 15 Madde Karara Bağlandı


Meclis öncesinde konuşan Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 19 Eylül Gaziler gününü ve Türk Dil Bayramını kutlayarak, şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın dedi. Babaoğlu daha sonra birim müdürlerinde yapılan değişiklikleri tek tek okuyarak meclisi bilgilendirdi.

MHP önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Aygüneş, gündem dışı konuşmasında meclise öneri sundu. Aygüneş, Meclis gündemiyle ilgili bizlere gönderdiğiniz bilgilendirme kağıtlarının 40-50 sayfa olduğunuzu görüyoruz. Bununla ilgili hepimizde akılla telefon var. Sadece grup başkan vekillerine bu şekilde, diğer meclis üyelerine internet üzerinden gönderirseniz belki bir ağacın daha az kesilmesine vesile oluruz. Meclisimiz hayırlı olsun dedi. Yaşar Aygüneş’in önerisi meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

 Maddeler oylandı


Meclis gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerini görüştü. Meclisin 1’nci maddesi olan Çamlıca merkezde yer alan parka Çamlıca Belediye eski Başkanı merhum Mustafa Karasakal’ın isminin verilmesi, 2’nci maddesi olan Akyazı Belediyesi tarafından Hendek Belediyesine hibe edilen otobüsün kabulü meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.  Gündemin 3-4 ve 5’nci maddesi olan Hal Müdürlüğünün Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kadrosu olarak değişimi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kadrosunun Strateji Geliştirme Müdürlüğü kadrosu olarak değişimi ile Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün kurulması maddeleri oy birliğiyle hukuk komisyonuna sevk edildi.

 

Belediyeler birliği

Gündemin 6-8-9-10 ve 11’nci maddelerinin görüşülmesi sırasında 11’nci maddeyle ilgili AK Parti grubu adına meclis üyesi Adem Sefa konuşma yaptı. Sefa daha önceki mecliste komisyona havale edilen Marmara Belediyeler Birliğine üye olunması ile ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ile görüştük. Başkanımız Ekrem Bey kendi değerlendirmemizi yapmamızı istedi. Marmara Belediyeler Birliğine üye olunmasıyla ilgili Hukuk Komisyonundan gelen kararın kabulünü talep ediyoruz dedi.

Gündemin 6-8-9-10-11’nci (11.madde komisyonda kabul edilmedi) maddeler komisyonlardan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edildi.  Bir önceki mecliste, meclis üyelerine verilen bilgilendirme sonrasında komisyondan gelen gündemin 7’nci maddesi olan 2020-2024 Dönemine ait Belediye Stratejik Plan oy birliğiyle kabul edildi.

 Asfalt için çözüm

Gündemin 12 ve 13’ncü maddesi hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, Asfaltlamada kullanılmak üzere İller Bankasından 5 milyon lira kredi talebimiz oldu. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı, sadece bize değil tüm belediyelere olduğu gibi kredilendirme olmadı. Vatandaşımızın da beklediği hizmetler var. Bunun için çıkış yolu arıyoruz. Teminat mektubu alarak 2 bin ton kadar BİTÜM (Asfalt hammdesi) malzeme almak istiyoruz. Bunun karşılığında da 16 bin ton asfalt almamız mümkün olacak. Bütün malzeme 4 milyon lira tutuyor. Bankadan kredilendirilmesi halinde bir yılda 500 bin lira ödememiz gerekecek. Teminat mektubuyla avantaj elde edeceğiz. Bir ay içinde vatandaşımızın acil asfaltlama yapmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte te hedeflerimiz arasında bir asfalt şantiyesi kurmak yer alıyor dedi.

Teminatla tasarruf

AK Parti grubu adına konuşan Adem Sefa, 12 ve 13’ncü maddelerin komisyon tarafından görüşülmesini teklif etti. BBP Grup Başkan vekili Hüdaverdi Bahadır ise asfaltlama yapabilmek için alınacak kararın bir ay sonraya kalmasının geç olacağını söyleyerek, Asfaltlamada kaç ton kullanacaksak onun parasını ödeyeceğiz dedi.

Görüşlerin ardından İller Bankası A.Ş. den teminat mektubu alınarak 2 bin ton Bitüm malzeme alınabilmesi adına Belediye Başkanına yetki verilmesi ve TÜPRAŞ ile Hendek Belediyesi arasında yapılacak olan protokol yapılması maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin 14’ncü maddesi olan Çöp Aktarma Tesisinin Sakarya Büyükşehir Belediyesine 10 (on) yıl süre ile tahsis edilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Zeki Cömert parkı

Gündemin son maddesi olan Zeki Cömert parkında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında yapılacak olan sosyal tesis ve kafeteryanın belediye şirketi olan HİMPAŞ’A 5 yıl süre ile işletme hakkının verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edildi. Babaoğlu, Zeki Cömert parkının HİMPAŞ tarafından yapılarak işletileceğini ve tesislerin belediye bünyesinde işletileceğini söyleyerek, Zeki Cömert parkında vatandaşımıza en iyi hizmet verilecek. Kimseyle rekabet etmeden, en uygun şartlarda hizmet sunulacak dedi.

Yeniden toplanacak

BBP Grup Başkanvekili Hüdaverdi Bahadır, komisyona havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere meclisin olağan üstü toplanmasını teklif etti. Bu teklif üzerine oylama yapıldı. Oybirliğiyle meclisin 16 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’de olağanüstü toplanması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184