Belediye Personellerine Eğitim

Hendek Belediyesi tarafından çalışanlarına yönelik 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' semineri verildi.

Belediye Personellerine Eğitim


Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans salonunda İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı Ergün Özdemir tarafından düzenlenen eğitime belediye ve Türkay personelleri katıldı.  Hizmet içi eğitim programında Özdemir çalışanlara haklarını anlatarak, sorumlu olduğu konulara değindi. Özdemir personellere iş sağlığı, güvenliği, işçi ve işveren haklarıyla sorumlukları, acil durumda yapılması gerekenler, meslek hastalıkları, kaza, yaralanma ve ilgili bakanlığın belirlediği konular hakkında bilgiler verdi.
Sorumluluk

İş kazaları hakkında resmi rakamları paylaşan Özdemir, Türkiye iş kazalarında dünyada ikinci durumdadır.  En çok iş kazası metal sektörü ve inşaat sektöründe; genellikle sabah saatlerinde ve yemekten sonra meydana geldiği anlaşılıyor diye konuştu. Özdemir iş ve işçi güvenliği konusunda hem işverene hem de çalışanlara büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Çalışan

Özdemir, çalışanlar aldığı eğitim ve işverenin talimatları doğrultusunda önce kendini, sonra diğer çalışanları korumakla yükümlüdür. Bir tehlike gördüğümüz anda anlık müdahale ederek işverene veya işyeri temsilcisine haber verilmesi gerekir dedi. İş kazası ve meslek hastalıklarını azaltarak çalışanların ve işletme güvenliğini sağlamak amacına değinen Özdemir, İş ve işçi güvenliği üretimin sürekliliği açısından büyük bir hedeftir dedi.
Soru-Cevap

Özdemir, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 17’nci maddesine göre işverenlerin, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlamak zorunda olduğunu aktardı. Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, verimli bir iş ortamı yaratmak ve devamını sağlamak konularında bilgilerin aktarıldığı seminerde, slayt sunum yapılarak çalışanların soruları cevaplandırıldı.

Eğitimlerin yıl boyunca periyodik olarak devam edeceği ve katılımcılara belge verileceği bildirildi.


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184