Belediye ve Himpaş Borçları Gün Yüzüne Çıktı

Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Belediye ve Himpaş Borçları Gün Yüzüne Çıktı


Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısında dokuz madde tek tek görüşüldü.


Gündemin, Belediyemizin 2018 Mali yılı bütçesi kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, İlçemiz genelindeki işletmelerin sundurma tarzı sistemleri kullanabilmesi için Mimari Estetik Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili Hukuk ve İmar Komisyonu Raporu, İlçemiz Yarıca ve Yukarıçalıca Mahallelerinde yapılacak kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi seçilmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Mahmutbey, Aktefek, Yukarıçarığıkuru, Nuriye, Sukenarı, Şeyhler ve Yağbasan Mahallelerinde bulunan taşınmazların mezarlık olarak kullanılmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ve Belediyemizin 2019 yılında yapacağı asfalt çalışmaları için İller Bankasından 5.000.000,00 TL (beşmilyon) kredi kullanılması maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündemdeki, Şehit Abdülbaki Aksayan Sokağın isminin numarataj çalışmalarından dolayı değiştiğinden, Şehidin isminin aynı yerde bir caddeye verilmesi maddesi görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonuna havale edilirken, Üyesi bulunduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden ayrılma işlemi ve Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Punabey Mahallesi 352 nolu 2.880,00 m2 lik parselin satışı için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi maddeleri de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin son maddesi olan, İlçemiz Kemaliye Mahallesi Cem Çerkezoğlu Caddesinde bulunan sıra dükkânlar ile Hamitli Mahallesinde bulunan işyerinin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi maddesi de görüşülerek, 5 yıllığına kiraya verilmesi kararı alındı.
Hendek Belediyesi ve Himpaş Borçları açıklandı

Meclis Toplantısı sonrası, HİMPAŞ Müdürü Hızır Çağrı Güngör tarafından Meclis Üyelerine, şirketin gelir - gider tablosu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonrası Başkan Babaoğlu, meclis üyelerine açıklama yaparak, geçmiş dönem hizmet vermiş tüm Belediye başkanlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki faaliyetlerimizi de gayet şeffaf, denetlenebilir ve izlenebilir bir şekilde meclis üyelerimiz ile paylaşım yaparak bilgi vereceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184