Bilinçle ve Sağlıkla Yaşa

Hendek’teki İlkokul 3. Sınıf Öğrencilerine yönelik “Bilinçle ve Sağlıkla Yaşa Konferansı“ düzenlendi.

Bilinçle ve Sağlıkla Yaşa


Hendek Belediyesi Ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Katkılarıyla,  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından Hendek’teki İlkokul 3. Sınıf Öğrencilerine Yönelik “Bilinçle ve Sağlıkla Yaşa Konferansı“ düzenlendi.
Programa, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arslan, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Öğretmenler, Öğrenciler Ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli katıldı.
Hendek Noksel, Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl, Ziya Gökalp Ve Mustafa Asım Okullarının Tüm İlkokul 3. Sınıf Öğrencilerinin Katıldığı  Konferans Kalp Sağlığı Haftası Ve Bilişim Haftası Dolayısıyla  Farkındalık Sağlamak Üzere hazırlandı.

Teknoloji Bağımlılığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Temel Yaşam Desteği Konularında Bilgilendirmelerde Bulunan Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden  Deniz De Asis , Bilgisayar Ve Cep Telefonlarıyla Geçirilen Zamanın Azaltılmasının  Çocukların  Yaratıcılıklarını Geliştirmelerinin En Önemli İlk Adımı Olduğunu İfade Ederek, 112 Sağlık Hizmetlerini Yerinde Ve Doğru Kullanmanın Öneminden De Bahsetti.
Yaşamsal Uygulamalardan Temel Yaşam Desteği Konusunda Bilgilendirme Yapan De Asis, Erken Yaşlarda Sağlık Bilincinin Gelişmesinin Önemini Vurgulayarak, Fiziksel, Ruhsal, Sosyal Anlamda Gelişmiş ve Sağlıklı Bir Toplumun Oluşturulmasında Erken Yaşlarda Çocuklara Sağlık Bilincini Aşılamanın Önem Taşıdığını belirtti.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Fatma Nur Acar, Ebru Gürlü, Selin Öz ve Burak Dursun öğrencilere müzikli oyun oynatarak fiziksel aktivite ve hareket  konularına dikkat çektiler.
Hendek İlçesindeki ilkokul öğrencilerinde sosyalleşme ve konferans kültürünün erken yaşlardan gelişmesine katkı sağlayan etkinlik çocukların neşesi ile heyecanlı ve keyifli bir şekilde tamamlandı.


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184