Bir Bozuk Para Hikayesi

Cami avlusunda bırakılan bozuk paraların bereketi.

Bir Bozuk Para Hikayesi


Hendek’te bir camii avlusuna bırakılan ve sahibi bulunamayan bozuk paraların bereketinden bahseden Hendek Müftüsü Murtaza Gür, sahipsiz bozuk paraların bir çok iyiliğe sebep olduğunu ve bereketinden bir çok ihtiyaç sahibinin sebeblendiğini belirterek konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

İşte Hendek Müftüsü Murtaza Gür’ün kaleminden bir bozuk para hikayesi;

Duyguları anlatmaya birçok başlık düşünülebilirdi. Güzel ülkemizin güzel insanları, darda da neşede de yediden-yetmişe göstermiş olduğu dayanışma, birlik ve beraberlik şuuru her türlü övgünün üzerindedir şüphesiz. Ne kadar şükretsek, ne kadar gıpta etsek azdır.

Hendek’imizin yeni meskenler camii, Adapazarı istikametinde bir mahalle camii. Görevli hocalarımız Mehmet Küt ve Salih Davulcu sabah camiyi açmaya gittiklerinde kapıda, poşet içerisinde paralarla karşılaşırlar, demir paralar ve bozuklu kâğıt paralardan oluşan yekûnu 60 tl. İlk akla gelen kalbi temiz, yüzü temiz bir yavrucak kumbarasını açmış, birikimini hocalarımız eliyle ihtiyaç sahiplerine sunmaktadır. Kim bilir belki başka gönlü güzel, yoksulun acısını duyan bir fedakâr. Sorar soruştururlar ama bu güzel insanın izine ulaşamazlar.

Emanet büyüktür. Bir muhtaca sunulmalıdır. Hocalarımız üzerine biraz daha ekleyerek bir ihtiyaç sahibi için alış-verişe giderler. Ödeme yapacaklarında market sahibine paranın hikâyesini anlattıklarında, o da geri kalır mı? Hesap bendendir der ve bozuk paralar elde kalır, harcanamaz.

Hocalarımız nerede bahsettiyse bu hadiseyi gönlü güzel, eli geniş tüm insanlarımızda teşvik olur.

Bugün itibariyle bozuk paralarla yollara düşen hocalarımız evlerinden çıkamayan veya yoksul 30 aileye gıda temin ettiler, binlerce lira harcama yaptılar ancak o poşetten çıkan bozuk paralara hala sıra gelmedi.

Bir musibet bin nasihatten evladır öz deyişimden yola çıkarak, bu gün evdeyiz, evde kalmalıyız belki sabretmekte zorlanıyoruz ama içimizdeki ben duygusundan sıyrılarak özlediğimiz bizi keşfediyor, bize yürüyoruz.

Yolumuz mübarek olsun.

Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür


Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184