Bir Hilal Uğruna

Hendek Belediyesinin katkılarıyla, son Çanakkale gazisinin oğlu Turgut Kaçmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı Çanakkale konferansı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bir Hilal Uğruna


Büyük İlgi

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu olan emekli öğretmen ve Araştırmacı Turgut Kaçmaz tarafından Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda Çanakkale konulu konferans düzenlendi. Konferansa Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Serdar Candan, Hendek Belediye meclis üyesi Nigar Görüm, belediye daire müdürleri,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi Kurucu ve Onursal Başkanı olan Şehit babası Salim Yarar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Şiirler Ve Sergi

Konuşmacı Turgut Kaçmaz tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olan ve hayatını kaybeden Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın o dönem yaşadıkları anlatıldı. Kaçmaz ayrıca Türk Milleti ve Dünyanın en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferinde yaşanan zorluklar ve mücadeleler hakkında bilgiler vererek, Çanakkale Zaferinin önemine değindi. Şiirlerin okunduğu,  Çanakkale ile ilgili videoların izlendiği konferans için açılan Çanakkale Sergisi de büyük ilgi topladı.

 

Devam Edecek

Çanakkale konferansları 19 Aralık Perşembe günü Saat 10:00 ve 14:00’da Atatürk Parkında bulunan Nikah ve Toplantı Salonunda devam edecek. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, 2 ayrı konferansa tüm vatandaşlar davet edildi. 


Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184