BU ŞİKAYET YENİMAHALLE MEHMET ERCAN CAMİSİ İÇİN

Geçtiğimiz günlerde okuyucularımız Yenimahalle de bulunan Mehmet Ercan Camisindeki halılar üzerinde gizli simgelerin (haç işareti, hayvan figürleri, şeytani simgeler) bulunduğunu iddia ederek yetkililerden buna çözüm bulmasını istediler.

BU ŞİKAYET YENİMAHALLE MEHMET ERCAN CAMİSİ İÇİN


Yenimahalle Mehmet Ercan camiin de sabah namazını kılmak için giden okurumuz bize ulaşarak cami içerisinde bulunan Halılarda (haç işareti, hayvan figürleri, şeytani simgeler) bulunduğunu dile getirerek yetkililerden buna çözüm bulmalarını istedi.

Yaptığımız çalışmalar sonucunda bir yıl önce de okuyucularımızdan gelen şikayeti haberleştirerek yetkililerin çözüm bulmaları yönünde çağrıda bulunmuştuk.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu konu ile ilgili 2013 yılında bir genelge yayınlamasına rağmen Yenimahalle Mehmet Ercan Camisindeki halıların neden değiştirilmediği vatandaşların da kafasını karıştırdı.

2013 yılında Diyanet, İl Müftülüklerine gönderdiği genelge ile "Camilerin halı ihtiyacı karşılanırken saf düzenini ve ibadet huşusunu bozan motifleri bulunan halılar ile seccade tipi halıların kullanımından vazgeçilecektir" talimatı verdi.

Genelgeye göre yeni yapılan camilerde desensiz halı kullanma mecburiyeti getirildi.

Bir yıl önce konu ile ilgili Haber yaparak yetkililere seslenmiştik. Merkezde bulunan Orta Camiideki halılar değiştirildi ve desensiz halı kullanıldı. Ancak bir yıl geçmesine rağmen Yenimahalle Mehmet Ercan Camiin de hiçbir şeyin değişmediğini gördük. Gelen tepkilerin yersiz olmadığını görerek bundan sonraki kararı siz okuyucularımıza ve Din görevlilerimize bırakıyoruz.

Ayrıca Hendek İlçe Müftülüğümüze ve Vatandaşlarımıza sesleniyoruz, bazı Camilerimizin halılarında ve evlerimizde bulunan seccadelerimizde gizli simgelere rastlamak mümkün. Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılması ve duyarlı olunması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 10:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan karagöz
Hakan karagöz - 7 yıl Önce

nevzat ercan camisi değil mehmet ercan camisi orasi

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184