BURHAN BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ın Berat Kandili mesajı.

BURHAN BERAT KANDİLİNİ KUTLADI


Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve mübarek Ramazan ayının bir müjdecisi olan Berat gecesi, bizlere kulluk bilinci ile suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmayı müjdeler.

Bu gece Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici ve yapıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları bitirme, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Bu anlamda manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan nadir gecelerden biri olan Berat Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm Hendekli vatandaşlarımızın kandilini tebrik ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184