BURHAN'DAN ANMA MESAJI

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

BURHAN'DAN ANMA MESAJI


18 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan, ayrıca telafisi güç maddi ve manevi zararlara neden olan 17 Ağustos Marmara Depremi yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Türkiye dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmakta olup, geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Yaşanan büyük acıdan ders çıkararak buna uygun hareket edilmesi gerekmektedir.

17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde deprem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve hasretle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184