BÜYÜKŞEHİR YASASI HAYVANCILIĞI YASAKLIYOR

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odasından açıklama.

BÜYÜKŞEHİR YASASI HAYVANCILIĞI YASAKLIYOR


Türkiye’nin birçok ilinde uygulanan büyükşehir yasasının daha önce köy olan alanların mahalleye dönüşmesiyle hayvancılıkla iştigal edenişletmeler ruhsat alamamaktadırlar.

Büyükşehir yasasında ana unsur kent yaşamı ve kırsaldaki öncelikler göz ardı edilmiştir. Dolayısıyla önce köy olan bir yerde, bir şikâyetdurumunda besicilik işletmesi halk diliyle ahırı, süt inekçiliğiişletmesi, profesyonelanlamda tavukçuluk yapan kümes işletmeleri kapatılmak durumunda kalıyorlar.

Hobi anlamında tavuk bile yetiştiremez.Bu yasa yeniden düzenlenmezse, ülkemiz ve de halkımız için, çok büyük ekonomik ve de sosyal anlamda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Hayvancılıkla ilgili yatırım yapılamaz ve mevcut yatırımlarmaalesef büyütülemez. Bu tür uygulamalar kırsalda yaşamanın çekiciliğini ortadan kaldıracaktır. Yasa mutlaka yeniden gözden geçirilmelidir. İlgili yasaya kırsal mahalle tanımı yapılarak, hayvancılıkla iştigal eden bu işletmelere imar izni verilmesinin yolu açılsın.Ülkemiz hayvancılık gelişmesi için devletin her kademesinde desteklenmelidir. Büyükşehir yasasında kırsal alandaki mahalle ile kentteki mahalle kavramı ayrılmalıdır. Ayrıldığıtakdirde sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

Almanya’nın turistik bölgelerinden Alp dağlarının eteklerinde hayvanlar mahalle aralarındadolaşarak meraalanlarına giderler.Dünyaca meşhur olan Alp dağlarının eteklerinde sorun olmuyor da benim güzelim ülkemin tarımsal üretim,hayvancılık yapılan köylerinde, pardon yeni tanımlamalarıyla mahallelerinde mi sorun oluyor.Lütfen sorumlu olan herkes,bu ülkeyi bu milleti seven herkes üzerine düşeni yapsın.

Saygılarımla

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı

Mustafa YILDIZ

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 10:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan candan
Hakan candan - 6 yıl Önce

yeni mahallede kaç tane büyükbaş hayvan var haberin var mı sen site içerisinde oturabilirsin ama benim evimin etrafında 4 tane ahır var üstelik yeni mahalle kedi köpek koyun kuzu horoz tavuk saymıyorum yapacak olan köyüne gitsin ben ahır istemiyorum şehrin ortasında

ZAFER DENİZ
ZAFER DENİZ - 6 yıl Önce

bu yasa yeni mahalleyi kapsıyormu ilgili merciler neden uygulamıyor

m.turan Yıldırım
m.turan Yıldırım - 4 yıl Önce

oyle yasa olurmu sizin gerekli baş vurulari yapmanız lazim

Maho
Maho - 3 yıl Önce

Hayvan bakacak köyüne gitsin demiş bazı ileri akıllılar öyle bir şans ta yok köyde de yasak et yerine çöp yersiniz artık

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184