Büyükşehir'de Resul Narin Sesleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına Resül Narin'in getirileceği düşünülüyor.

Büyükşehir'de Resul Narin Sesleri


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bir dönem Sakarya Hendek Meslek Yüksek Okulu'nda İnkılap Tarihi derslerine giren şuan Tv 264'te Tarih Çarkı Programı yapan Resül Narin'in getirileceği iddia edildi.

Sakarya ile ilgili birçok kitap yazan Narin'in seçim döneminde de zaman zaman Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile seçim çalışmalarında yer almıştı.

Halen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevini İbrahim Aktürk'ün yerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Ekrem Yüce’ye yakınlığı ile bilinen Tarihçi Yazar Resul Narin’in Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olması bekleniyor.

Evli ve iki çocuk Babası olan Narin'in 19. Yüzyılda Adapazarı (2011), Cumhuriyet’e Giden Yolda Atatürk’ün İzmit Konuşmaları (2012), Serdivan Tarihi (2013), Ada’dan Pazar’a Sakarya (2014-2015), SATSO ile Bir Asır (2017) ve Sakarya Türkmen-Manav Tarihi (2018) isimli altı adet kitabı bulunmaktadır.

Birçok akademik eserde 50’yi aşkın makalesi yayınlanan Narin'in p
ek çok kültür eserinin yayın kurulunda yer alırken, 6. düzenlenen Kocaeli Tarihi Sempozyumlarının tamamının da düzenleme kurulunda yer aldı.

Narin ayrıca 2012 TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Ödülü sahibidir.


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184