CAM ATIKLAR KUMBARAYA

Hendek Belediyesi başlattığı yeni bir çalışma ile ilçenin işlek 80 noktasına cam geri dönüşüm kumbaraları koyuyor.

CAM ATIKLAR KUMBARAYA


Hendek Belediyesi yetkilileri cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması projesi ile gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmanın amaçlandığı belirtilerek ileriki süreçlerde geri dönüşümü mümkün olan diğer maddeler ile ilgilide geri dönüşüm kumbaraları konulacağını söylediler.

Daha temiz Hendek

Vatandaşların konuya duyarlı olmalarını isteyen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Hendek yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm projesi sayesinde, hem ilçemizin ekonomisine katkı sağlanacak, hem ambalaj atıkları geri kazanılmış olacak, hem de çöp depolama alanlarının ömrü uzatılmış olacak. Hemşerilerimizin geri dönüşebilen cam ambalaj atıklarını, mahalle, sokak, site ve toplu yaşam alanlarına koyduğumuz kumbaralara atmaları konusunda duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz.” diye konuştu.
Camlar çöpe değil kutuya

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Atık camların toplanması amacı ile ilçe genelimizde bu projeyi başlatmış bulunuyoruz. Şimdilik 80 nokta da cam kumbarası diye tabir ettiğimiz bu geri dönüşüm kutularının en işlek caddelerimizde yerleştirilmesine başlandı. İleriye dönük bu projeyi daha geniş çevreye yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” dedi. Yüzde yüz geri dönüştürülebilen tek maddenin cam olduğunu hatırlatan Püsküllü; “Atık camlar çöpe değil, cam geri dönüşüm kutularına atılmalı” ifadesini kullandı.

Hendek Halkının da bu projeye katkıda bulunarak duyarlılık göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan İrfan Püsküllü, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir nesil bırakmak için çalıştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 16:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir
Kadir - 8 yıl Önce

1 Adet kumbarada Dikmen mahallesine bırakın iki günde dolar

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184