Camilerde Tabure ile Namaz Kaldırıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camilerde tabure ve sandalyeyle Namaz kılma uygulaması kaldırıldı.

Camilerde Tabure ile Namaz Kaldırıldı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 81 İlin Müftülüklerine gönderdiği talimatla Cami ve Mescitlerde tabure ve sandalyelerin Namaz kılınması için yapılan sabit oturakların ve oluşturulan özel mekanların kaldırılmasını istedi.
Cemaat ve saf düzeninin dışında ya da gerisinde belirli mekanların oluşturulmasının cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmadığı belirtilen talimatta, cami içindeki sabit oturakların cami dokusu ve kültürüyle bağdaşmadığı, bu durumun bir taraftan cami cemaati arasında birtakım huzursuzluklara ve tartışmalara sebep olduğu, diğer taraftan da cami içi estetiğe uygun olmayan görüntüler ortaya çıkardığı kaydedildi.

Katlanır tabure kullanılabilecek

Camilerde ihtiyaç olması halinde sadece katlanabilir taburenin kullanılabileceği belirtilen talimatta, hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olan vatandaşların katlanabilir tabureyle safların arasına girerek namazlarını kılabilecekleri ifade edildi.

Vicdani mazeret

Din İşleri Yüksek Kurulunca tabure ve sandalye üzerinde ima ile namaz kılınması hususunun tekrar değerlendirilerek yeni bir karar da alındığına yer verilen talimatta, cami görevlilerinin engelli, yaşlı ve mazeret sahibi olan vatandaşların namazlarını oturarak veya tabure üzerinde nasıl kılacaklarının titizlikle anlatılması istendi. Ayrıca oturarak namaz kılacak kişilerin mazeretlerinin de kendi vicdanlarını rahatlatacak boyutta olması gerektiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184