ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Çanakkale Zaferi’ni kutladı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!


Başkan Püsküllü, insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de ecdadımızın yine insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdıklarını belirtti.

Başkan Püsküllü, “250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak Cenab-ı Allah’ın milletimize bahşettiği Çanakkale Ruhu, milletimizin ve bütün mazlum milletlerin manevi dinamiği olmuştur.

Çanakkale zaferi Türk milletinin gurur duyduğu, dönüm noktalarından biridir. 18 Mart günü Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olarak kabul edilmiştir. Dünyanın bir felaket ve başarısızlık olarak gördüğü bu savaş, Türk Milleti adına Çanakkale Zaferi ismiyle tarihe geçmiştir. Atatürk'ün dediği gibi, Çanakkale Zaferi ve diğer zaferler de Türk komutasının, Türk askerinin eseridir.

Bütün dünyaya karşı aziz milletimizin yazdığı eşsiz bir destandır ve tarihin en mühim dönüm noktalarından birisidir. Çanakkale dik duruşun son yüzyıla damgasını vuran sembolü olmuştur.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 103’üncü yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184