Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı

Hendek’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü kutlandı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı


Hendek Cumhuriyet Alanında düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenkler koyuldu.
Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Belediye Başkan Vekili Mahmut Nedim Alkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Kuvai Milliye Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu, Kuvai Milliye Hendek Şube Başkanı Mustafa Baş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrak, Siyasi Parti temsilcileri, Daire Müdürleri, Gaziler ve Vatandaşlar katıldı.
En büyük donanmalar Çanakkale’de durdurudu

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Erkut Bozkurt yaptı. Bozkurt konuşmasında, 18 Mart tarihi aslında tüm Dünyanın hafızasında Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olarak yer almaktadır. Bununla birlikte 27 Haziran 2002 tarihinde çıkarılan bir yasa ile vatan toprakları üzerinde tarih boyunca canlarını vermiş olan şehitlerimize de atfedilerek genelleştirilmiş ve Şehitler Günü adıyla bütün şehitlerimizi anmamıza vesile olacak bir gün haline getirilmiştir. Dünyanın en büyük donanma ve ordularının Çanakkale’de durdurulması Türk tarihi için eşsiz bir zaferdir. Çanakkale aynı zamanda bizlere ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış, tüm dünya Mustafa Kemal ismini bir daha unutmamak üzere Çanakkale’de öğrenmiştir. Şehitlerimiz Türk Milleti için Vatan, millet ve Bayrak kelimelerinin ne kadar büyük anlamlara sahip olduğunu kendi canlarını vererek ispat etmişlerdir diyerek, şehit ailelerine seslendi.

Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz

Bozkurt, Evlatlarını, eşlerini, babalarını ve annelerini helalleşerek Vatan hizmetlerine gönderen şehit Ailelerine seslenerek, ne mutlu sizlere ki, Vatan Millet ve Bayrak uğruna canlarını seve seve vererek, en ulu makama erişmiş olan bir şehide sahipsiniz. Sizler şehitlik mertebesinin ve şehidin değerini çok iyi bilen, şehitlerimizin aziz ruhlarının varlığını her zaman yüreğinde hisseden Türk Ulusunun gönlündesiniz. Sizler her karış toprağımızda canından bir parça bırakarak bu toprakları Vatan yapan değerlersiniz, sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum dedi.

Konuşmanın ardından Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ait şiirler okundu.

Şehitlik ziyaret edildi

Cumhuriyet alnında düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü programının ardından Hendek Protokolü tarafından Şehitlerin kabristanları ziyaret edildi.


Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184