ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 100.üncü yıl dönümü coşku ile kutlandı.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI


Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu.
Çanakkale Zaferi azmin mücadelesidir

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Aydın yaptı. Aydın, Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Ulusunun neleri başarabildiğinin en güzel kanıtıdır. Bütün Dünya şunu çok iyi anlamıştır ki, Türk Milleti bu kutsal vatan için şehitliği bir şeref bilmiştir diyerek, Şehit ailelerine seslendi.

Aydın, değerli şehit aileleri, her biri unutulmaz birer kahramanlık destanı yazan evlatlarınız ile ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de, ettiğimiz askerlik yeminine sadık kalarak, tıpkı evlatlarını gibi gerektiğinde vatan, Bayrak ve vazife uğrunda seve seve canımızı feda etmeye hazırız. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanı için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.
Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ve Hendek Şehitliği ziyaret edildi.

Program, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Programa, Hendek Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Dağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti  Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ali İnci, Gaziler, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.
Hendek A.K.V. Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Slayt gösterisinin ardından öğrenciler tiyatro oyunu sahneleyip, şiirler okuduktan sonra  Çanakkale Türküsü’nü söylediler.
Program sonunda, kompozisyon, resim ve  şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184