CHP HENDEK GENÇLİK KOLLARINDAN TEZKERE STANDI

CHP Hendek Gençlik Kolları 1 Mart Tezkeresinin reddedilişinin 13 yıl dönümü dolayısıyla stand açtı.

CHP HENDEK GENÇLİK KOLLARINDAN TEZKERE STANDI


CHP Hendek Gençlik Kollarından yapılan açıklamada;

Değerli Halkımız,

Bunda 13 yıl Türkiye Büyük Millet Mecllisinde görüşülerek sözde Irak'a demokrasi ve insan haklarını getirmek için Türkiye topraklarının, askeri üs ve limanların kullanılmasına izin veren tezkereyi T.B.M.M onurlu bir karar vererek 1 Mart 2003 günü reddetti.

1 Mart tezkeresini reddederek terörizmle mücadele etmek bahanesiyle komşumuz Irak'ın işgal edilmesi için ülkemizde 62 bin yabancı asker, 260 uçak ve 70 helikopterin konuşlanmasına, bizim topraklarımızı kullanarak komşumuz Irak'ın emperyalist güçler tarafından işgal edilmesine göz yummadık.

1 Mart tezkerenin reddedilmesiyle Türkiye yıllarca silemeyeceği bir utançtan ve bir başka ülkeyi işgal suçundan, emperyalizmin Irak'da jandarmalığını yapmaktan kurtuldu.

1 Mart tezkeresine hayır diyen TSK mensuplarının da Ergenekon kumpası kurularak yıllarca Silivri zindanlarında tutsak edilmesini unutmayacağız.

Sonuçta 1 Milyon 400 bin ölümle sonuçlanan Amerika’nın Irak'ı işgali toprak bütünlüğünden yana olduğumuz Irak üçe bölündü.

Irak'ın bugünkü halinden hiç ders alınmamış olmalı ki aynı yanlış, Suriye politikası ile 5 yıldır sürdürülmektedir.  Sömürgeci ülkelerin kışkırttığı Suriye ayaklanmasında ülkemiz yöneticileri de müdahil olarak bugün Suriye halkının çektiği ıstıraba ortak olmuştur.

Suriye’de yüz binlerce insanın ölümüne, milyonlarca insanın Suriye'yi terk ederek mülteci durumuna düşmesine neden olan yanlış Suriye politikası inatla sürdürülmektedir.

1 Mart 2003 de Türkiye Büyük Millet Meclisi Irak'ın işgaline hayır diyerek ülkemizin onurunu korumuştur.  Aynı kararlılığı Suriye'de göstermiş olsaydık son aylarda yaşadığımız ve bir kısmı Suriye kaynaklı terör gurupları tarafından ülkemizde gerçekleştirilen terör saldırılarına ve acılara ülke olarak uğramayacaktık.

Ülkemizde yabancı asker ve bunlara ait silahların bulunmasına karşıyız.

Ülkemiz komşu ülkelerin iç işlerini karıştıracak siyasi faaliyetlerden uzak durmalıdır.

Ülkemizin toprak bütünlüğü tehdit edilmedikçe sömürgeci - emperyalistlerin çıkarına olan Savaşa Hayır diyoruz.

Yurtta Barış - Dünyada Barış

CHP Hendek Gençlik Kolları

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184