Çok Derin Üzüntü İçerisindeyiz

Olayla ilgili ırkçılık bağdaştırılmasını kabul etmiyoruz

Çok Derin Üzüntü İçerisindeyiz



Cinayet Zanlısının Ailesi Açıklama yaptı.

16 Aralık’ta Hendek’te yaşanan silahlı saldırıda baba Kadir Sakçı’nın ölümüne ve oğlu Burhan Sakçı’nın yaralanmasına sebep olan H.U. isimli katil zanlısının ailesi açıklama yaptı.

Sosyal medyada başlatılan ‘ırkçılık sebebiyle öldürüldü’ kampanyasını yalanlayan Aile “Aile ile bir husumetimiz bulunmamaktadır, olay sebebiyle çok derin üzüntü içerisindeyiz ifadelerini kullandı.

Aile açıklama yaptı

Hendek’te yaşanan olay sonrasında sosyal medya üzerinde karalama kampanyası başlatılmış, cinayetin ırkçılık sebebiyle gerçekleştiği iddia edilmişti.

Başta Sakarya Valiliği olmak üzere bu iddialar defalarca yalanlanırken katil zanlısı H.U.’nun ailesi bir yazılı açıklama yaptı.

Aile adına yapılan yazılı açıklamada, "Öncelikle Merhum Kadir Sakçı’ya Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

16.12.2018 tarihinde yaşanan Talihsiz olaydan dolayı çok derin üzüntü içerisinde olduğumuzu ve hiç yaşanmamış olmasını istediğimiz olayla ilgili şunları duyurmak istiyoruz. Olayların Kürt-Türk benzeri gibi ayrıştırma ve ırkçılık ile bağdaştırılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Olay günü yaşanan ve bundan ötürü derin üzüntü içerisinde olduğumuz münakaşada karşı taraf ile kesinlikle bir tanışıklığımız, husumetimiz bulunmamaktadır. Alkolün verdiği etki ile yaşanan olayda tamamen kaza ile her şey gelişmiştir.

Bunu çok derin Üzüntü içerisinde belirtmekteyiz. olay sırasında olayların tartışma ile büyümesinden dolayı farkında olmaksızın böyle bir kaza oluşmuştur.

Biz Hendekli olup Türk, Kürt, Manav, Çerkez, Laz vb millet ayrımı yapmaksızın geniş bir çevreye ve dostluklara sahip bir aileyiz. Olayın kesinlikle ırkçılıkla hiç bir ilgisi yoktur. Hepimiz Türk bayrağı altında kardeşiz. Ve bunu hiç bir çarpıtma ve saptırma değiştirmeyecektir.

Bu tür provokasyonlara itibar edilmemesini diliyoruz. Bizlerde aile olarak bu olaydan ötürü çok derin ve gerçekçi üzüntü içerisindeyiz. Merhum Kadir Sakçı’ya Allahtan rahmet yakınlarına sabır Oğluna acil şifalar diliyoruz ifadelerine yer verildi.


Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184