Dağ Çileği Hasadı Başladı

Dağ Çileği hasadı Hendek’in uzak Mahallelerinde başlandı.

Dağ Çileği Hasadı Başladı


Geçtiğimiz yıllarda birçok alanda kullanılan dağ çileği artık reçellik toplanıyor çünkü uzak Mahallelerin önemli bir gelir kaynağı olan Dağ Çileği üretimi her yıl azalıyor.

Yaklaşık beş yıl önceki üretime göre %75 düşen Dağ Çileğine alıcı bulunamaz hale geldi.

Üretimin Düşmesi bu yıl Üreticinin yüzünü güldürdü.

Reçellik Dağ Çileği

Yarım dönüm çilek tarlasının olduğunu dile getiren Ayten Akgün, çilek toplamaya yeni başladık. Topladığımız çilekleri tüccara satıyoruz. Normal çilek 27 ile 30 TL arasında değişiyor, Recelik çilek ise 40 TL civarında. Geçtiğimiz yıllara göre üretimde düşüş var fakat bu yıl fiyatlar üretim az olduğu için daha iyi. Günlük bir kişinin 5-6 kilo civarında çilek topladığını belirten Akgün, Mart ayında ot almaya başladıklarını ve bu işlemi üç kez yaptıklarını, çapaladıklarını ve Haziran ayında da bakımını yaptıkları Çilekleri toplamaya başladıklarını belirtti.

Dağ Çileğinin Faydaları

*  Dağ çileği içindeki C vitamininden aldığı güçle antioksidan özellikler gösteriyor. Bu antioksidan özelliklerin cilt sağlığımızı desteklediği söyleniyor.
*  Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıkların oluşum hızını yavaşlayan dağ çileği, var olan kırışıklıkların da görünürlüğünü en aza indiriyor.
* Cildin temizlenmesini sağladığından daha ışıl ışıl, sivilcesiz bir görüntü sağlıyor.
* Yine antioksidan özellikleri sayesinde dağ çileği gripten kansere kadar birçok hastalığa yakalanma riskimizi azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
* Dağ çileği, özellikle ağız içinde yaraların oluşmasına neden olan birçok virüse karşı vücudumuzu koruyor.
* Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan dağ çileği, bu sayede damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok kalp ve damar hastalığından da vücudumuzu koruyor.
* Hazımsızlık, mide ağrısı gibi çeşitli sindirim problemleri yaşayanlara iyi geliyor, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.
* Diğer birçok meyveye göre düşük bir şeker oranına sahip olduğundan diyetleri destekleyici bir özelliği de bulunuyor. Özellikle kurutulmuş dağ çileğinin ara öğün olarak tüketilebileceği söyleniyor.
* İshale iyi geldiği ve idrar söktürücü özellikleri bulunuğu da biliniyor.
Dağ çileğinin bilinen ciddi bir zararı, yan etkisi bulunmuyor.




Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184