DAİRE İÇERİSİNDE ÇÖKME PANİĞE YOL AÇTI

Bayraktepe Mahallesinde bulunan bir apartman Dairesinin zemini çökmesi sonucu Dairenin bulunduğu bina önlem amaçlı boşaltıldı.

DAİRE İÇERİSİNDE ÇÖKME PANİĞE YOL AÇTI


Hendek’te site içerisinde bulunan Apartman Dairesinin zemininin çökmesi sonucu kısa süreli panik yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Bayraktepe Mahallesi Muzaffer Sofuoğlu Caddesi üzerinde bulunan bir Apartman Dairesinin zemininde dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çökme yaşandı.
Yaşanan olay sonrası Daire sahipleri tarafından yapılan ihbarlar sonrası olay yerine gelen Polis, Zabıta ve Sakarya Arama Kurtarma Ekipleri tarafından çevre güvenliği alınmasının ardından Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş Daire sahipleri ile görüşerek olay ile ilgili bilgi aldı.
Önlem amaçlı mühürlendi

Bilgilendirmenin ardından Kaymakam Orhan Burhan ve Emniyet Müdürü İsmail Baş olay yerinde yaptıkları ilk incelemenin ardından Sakarya AFAD yetkilileri ile yaptıkları görüşme sonrası 18 Dairenin bulunduğu apartmanın önlem amaçlı olarak boşaltılması, Doğalgaz ve Elektrik hatlarının kesilmesi ve binanın mühürlenmesi talimatını verdi.
Bilirkişi Raporu bekleniyor

Olay sonrası bu sabah saatlerinde çökmenin yaşandığı Apartman Dairesine Sakarya AFAD Yetkilileri ve Bilirkişiler, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Altuntaş ve ilgili Müteahhit firma yetkililer gelerek incelemelerde bulundu.

Bilirkişi ekibi tarafından yapılan incelemelerin ardından çökme yaşanan bölgenin temel dolgusu olduğu tahmin edildiği ve ana taşıyıcı kolon ve kirişlerde herhangi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenilirken, heyetin daha detaylı şekilde inceleme yapmak üzere binanın zemin etütlerini inceledikten sonra bina hakkında kara vereceği öğrenildi.

Yapılan incelemeler sonrasında çökmenin yaşandığı bina bilirkişi raporlarının sonuçlanmasına kadar önlem amaçlı olarak tekrar mühürlendi.



Ev ayaklarımızın altından kaydı

Olay ile ilgili bilgi aldığımız Daire sahibi Engin T. olayın evde misafirlerinin de bulunduğu esnada meydana geldiğini dile getirerek, ev zemininin bir anda ayaklarının altından kaydığını, birden çökme yaşandığını ve olay esnasında büyük korku yaşayarak panik halinde dışarıya kaçtıklarını dile getirdi.
Mağduriyet yaşamayacaksınız

Engin T. Müteahhit firma yetkililerinin yaptığı açıklamada kendisine zeminde bulunan temel dolgusunun su kaçağı gibi bir nedenle toprağın yumuşamasının çökmeye neden olduğunu düşündükleri bilgisini verdiklerini, ilgili firmanın olay sonrası kendisi ve Ailesinin mağduriyet yaşamamaları için gayret sarf edeceklerini dile getirdiklerini sözlerine ekledi.

Olay sonrası AFAD ve bilirkişi ekibi tarafından ilgili binanın Zemin Etüdü ve Yapı Denetim evraklarının incelemeleri yapılarak son kararın verileceği bildirildi.


Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184