Dikmen'de 110 Yıllık Yayla Şenliği

110. Dikmen Yayla Şenliği yoğun bir katılım ve büyük bir coşku ile yapıldı.

Dikmen'de 110 Yıllık Yayla Şenliği


Hendek İlçesinin en eski Yayla Şenliği olan Dikmen Yayla Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Sunuculuğunu Gönül Dostu’nun gerçekleştirdiği 110. Dikmen Yayla Şenliğine İsmail Türüt, Murat Kumaş, İsmail Güler, Yasin Kılıç, Atilla İlerin, Erdal Köseoğlu, Onur Özkan, İsmet Gönülaçar, Onur Özkan, Süleyman Kaya, Duygu Erbil, Hayri Yaşar Karagülle,  ve bir çok Yöresel Sanatçı katıldı.

Sakarya'nın en yüksek noktası olan Hendek Dikmen Yaylasında (1725) düzenlenen Şenliğe yaklaşık onbeş bin kişinin katıldığı öngörülüyor.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Jandarma Komutanı J. Yzb. Deniz Kün ve Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan’ın 1 Temmuz’da yapılacak olan Selman Dede Güreş Etkinlikleri olması sebebi ile Şenliğe Cumartesi günü katılarak Vatandaşlar ile sohbet ederek hayırlı olsun dileklerinin ardından şenlik alanından ayrıldı.


Dikmen Mahalle Muhtarlığı ve Sponsorlar tarafından organize edilen Dikmen Yayla Şenliğine katılan Vatandaşlar gönüllerince bir gün geçirip bir yıldır görmedikleri yakınları ile hasret giderdi.

Dikmen Yaylasının hemen üzerinde bulunan kayalıklara yapılan Türk Bayrağı ve Atatürk Resmi Yaylaya gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Dikmen Yayla Şenliği ile ilgili bir açıklama yapan Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Yayla bizim köklü bir geleneğimiz ve bu yıl 110. Şenliğimizi gerçekleştirdik. Bizler dedelerimizden devraldık ve çocuklarımıza devredeceğiz. Hendek Dikmen Mahallesi var olduğu müddetçe Yayla geleneğimiz devam edecektir. Bu anlamda bu organizasyonda bizlere destek veren tüm İşadamlarımıza, Esnaflarımıza ve Emeği geçen herkese teşekkür ederiz diye konuştu.









Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184