Dikmen’de İftar Sofraları Kuruluyor

İftar sofraları Hendek Dikmen Mahallesinde kuruluyor.

 Dikmen’de İftar Sofraları Kuruluyor


Örf, Adet, Gelenek ve Görenekleri ile ön plana çıkan Hendek Dikmen Mahallesinde Ramazan ayı boyunca sülale ve Aile bazında iftar davetleri verilerek birlik ve beraberlik pekiştiriliyor.

Dikmen Mahallesi İlköğretim Okulu bahçesinde verilen iftar davetlerine Mahalle Halkının yanı sıra çevre İl ve İlçelerden de misafirler katılıyor.

1500 kişi aynı sofrada

Ramazan ayı boyunca Dikmenli Sülale ve Aileler tarafından düzenlenen İftar davetlerine 1000 ile 1500 kişi arasında misafir katılarak aynı iftar sofrasında bir araya geliyorlar.

Gelenekler yaşatılıyor

Örf, Adet, Gelenek ve Göreneklerin yaşatılmasına büyük önem verilen Hendek Dikmen Mahallesinde Ramazan ayı boyunca İftar davetleri, Ramazan Bayramının 1. Günü Toplu Bayramlaşma ve Keşkek İkramı (Bu yıl 112.si), 6-7 Temmuz Dikmen Yayla Şenlikleri (Bu yıl 111. si), Ağustos Ayı içerisinde Dikmen Yaylası zirvesinde bulunan Şehitlikte Şehitler için Kur-an’ı Kerim ve Mevlid gibi gelenekselleşen programlara Dikmen Mahallesi Halkının yanı sıra Hendek ve çevre İl ve İlçelerden de yoğun katılım sağlanıyor.

Örf, Adet, Gelenek ve Göreneklerin yıllarca devam ettirilmesinde Dikmen Mahallesi Halkının Birlik ve Beraberlik içinde hareket etmelerinin katkısı büyük olurken, İlçedeki Mülki İdare Amirlerinin Geleneklerin devamı konusunda duyarlı davranışları ile her yıl sorunsuz şekilde devam ettirilmeye çalışılıyor.










Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184