Dikmen’de Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütçüleri Sakarya’nın zirvesi Dikmen Yaylasında uçuş gerçekleştirdi.

Dikmen’de Yamaç Paraşütü


Sakarya’nın en yüksek noktası Hendek Dikmen Yaylası, yine bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Hendekli Esnaf Pilotlar Mustafa Akın ve Tarık Seyhan, Fenomen Air Sports Uçuş Okulu Öğrencileri ve çevre İllerden gelen Yamaç Paraşütü Pilotları ve Ailelerini Sakarya’nın en yüksek noktası olan 1725 metre yüksekliğindeki Hendek Dikmen Yaylasında misafir etti.
Her fırsatta Dikmen’e geleceğiz

Dikmen yaylasında yapılan barbekü partisinin ardından 150cm karda yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün sonunda Dikmen Zirvesine çıkan Paraşütçüler, zirvede bulunan Şehitlik mevkiinden Dikmen’in eşsiz manzarasında uçtular. Yaklaşık 40 dakika havada kalan pilotlar uçuş sonunda zirvede hava sıcaklığının -10 derece olmasına rağmen çok zevkli ve eğlenceli bir uçuş gerçekleştirdiklerini belirterek Dikmen Yaylasına ilk defa geldiklerini ve hayran kaldıklarını dile getirerek her fırsatta gelmek istediklerini belirttiler. Dikmen Yaylasının Yamaç Paraşütü (Take Off) tanıtımının iyi yapılması durumunda Yerli ve Yabancı Pilotların Dikmen Yaylasına akın edeceklerini söyleyen Pilotlar, kendileri ile yakından ilgilenen Dikmen Muhtarı Menderes Ayvaz’a göstermiş olduğu misafirperverlikten ve yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.
Dikmen Yaylası birçok spora uygun

Uzun yıllardır Yamaç Paraşütü sporu ile ilgilenen Hendekli Esnaf Pilot Tarık Seyhan, Dikmen Yaylasının birçok spor dalı için elverişli bir bölge olduğunu ve Yamaç Paraşütü sporunun Hendek’e kazandırılması gerektiğini belirterek, Dikmen Yaylası Yamaç Paraşütü (Take Off) sporu için uygun bir bölge. Gerek İlçemizin gerekse Bölgenin tanıtımı açısından çeşitli organizasyonlar yapılabilirse yerli ve yabancı birçok pilot İlçemizi tercih edecektir diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184