DİKMEN’E KÜLTÜR ELÇİSİ

Karadenizli Sanatçı İsmail Türüt, Hendek Dikmen Mahallesi ve Dikmen Yaylasını ziyaret etti.

DİKMEN’E KÜLTÜR ELÇİSİ


Karadeniz’in tanınmış Sanatçısı İsmail Türüt, Karadenizli İşadamı Hüseyin Yıldız ile birlikte Hendek Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz’ın misafiri oldu.
Dikmen’e gelin pişman olmazsınız

Dikmen Mahallesi ve Dikmen Yaylasını gezerek bilgiler alan İsmail Türüt, Dikmen Yaylası için yaptığı değerlendirmede, gördüğüm Yaylaların en güzeli. Muhtarımızı ve Dikmenli hemşerilerimizi tebrik ediyorum çünkü özellikle Karadeniz’de yaylaların dokusu ile oynandı, yapılaşmalar ile ilgili rahatsızlıklar var. Yaylalarda beton yığınları olmamalı, bunu muhafaza etmek lazım. Bu yüzden, gördüğüm en güzel yayla, herkesi bu yaylayı görmeye ve gezemeye davet ediyorum, gelin görün pişman olmazsınız diye konuştu.
Bu yıl 110. Yayla Şenliğimizi düzenleyeceğiz

Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Karadeniz’imizin sevilen Sanatçısı İsmail Türüt ve değerli büyüğümüz İşadamı Hüseyin abimiz sağ olsun bizleri kırmadılar ve ziyaretimize geldiler, kendilerine şahsım ve Hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.
Dikmen Yaylamız Sakarya’nın en yüksek noktasında (1725m) bulunmakta ve bu yıl 30 Haziran ve 1 Temmuz günü 110. Yayla şenliğimizi kutlayacağız. Bu anlamda değerli Sanatçımız İsmail abimiz de inşallah 30 Haziranda Dikmen Yayla Şenliğimizde bizlerle birlikte olmaya çalışacak, yoğun programı olmasına rağmen kendilerini Yayla Şenliğimizde görmek istiyoruz diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çay içti, sohbet etti ve yufka pişirdi

Renkli kişiliği ile tanınan İsmail Türüt, Mahalle Kıraathanesinde yaşlılarla ve Mahalle sakinleri ile birlikte içilen çaylar eşliğinde sohbet etti, fıkralar anlatarak hoş sedalar bıraktı. Dikmenli Vatandaşlar ile vedalaşan Türüt, dönüş yolunda misafir olduğu bir evde Ramazan hazırlığı yapan Bayanlara yardım ederek fırına girip yufka pişirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184