Dilencilere Göz Açtırılmayacak

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya Sakarya genelinde sokaklarda dilenci operasyonu başlattı.

Dilencilere Göz Açtırılmayacak


Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KGYS Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, hedefimiz sokaklarda bir tane bile dilenci bırakmamak. Bunun için maksimum seviyede personel ile çalışacağız dedi.

Yoğun katılım

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Ören, Adapazarı Zabıta Müdürü Ersin Kıroğlu, Arifiye Zabıta Müdürü Yaşar Faruk Balkaya, Şube Müdürleri, Amirler ve çok sayıda personel katıldı. Gerçekleşen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, şehrin sokaklarında artış gösteren dilencilerin önlenmesi için Emniyet ve Belediyelerin iş birliği içerisinde ortak bir projeye imza attığını belirtti.

Sokaklarda dilenci bırakmayacağız

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Kaya, hedefimiz Sakarya sokaklarında 1 tane bile dilenci bırakmamak. Herkes maksimum seviyede personelimi sahaya sürecek, gerekirse devriye sistemi kuracağız. Şok uygulamalarla bu işe hevesli olanların hevesini kıracağız. Vatandaşımızdan isteğimiz dilencilere para vermek yerine ihtiyaç sahiplerini tespit ederek Belediyelere ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine bildirmeleridir. İhtiyacı olan varsa biz devlet olarak o ihtiyacı en üst seviyede giderebilecek güce sahibiz dedi.

Örnek çalışma

Şehrin sokaklarında dilencileri azaltmak bizim suç sayımızda da önemli azalmalara neden olacaktır. Ben bu projenin suçla sinerjik mücadele kapsamında katkı sağlayacağına inanıyorum. İnsanlar dilenmenin insanlık onuru için onur kırıcı olduğunu kabul edince hiç kimse dilenmeyecek ama arsızlık amacıyla dilenme, ihtiyaç için değil zenginlik için dilenme durumunu sonlandıracağız. Özellikle ufak yaşta çocukları dilenmeye zorlayan ailelere adli işlem yapılması talimatı verdim, bu ciddi bir suçtur ve aileler 1 ila 3 yıl ile yargılanacaklar. Özellikle çocuk ve gençler dilenerek para almaya başlayınca kolay para kazanma yöntemi olarak gördüğü bu olayı hırsızlığa ve ya farklı suçlara ilerletiyor. Biz il olarak bunun için bir irade oluşturduk, örnek olacak bir çalışmanın startını veriyoruz. Cuma gününden itibaren polis ve zabıta ekipleri birlikte ortak çalışmamız başlayacak. Tüm şehir için bu çalışma geçerli olacak ifadelerini kullandı.

Provokasyon Uyarısı

Konuşmasının sonunda son günlerde Sakarya’da yabancı uyruklu şahıslarla Türk vatandaşları arasında ardı ardına yaşanan olaylara değinen İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, son günlerde ilimizde yaşanan çeşitli provokasyonlar var. Bu konuda biz asayişi temin yönünden elimizden geleni yapıyoruz. Gerçekdışı söylemler, söylentiler ile yabancılara karşı şiddet organizasyonu meyillinde olan gruplar var. Halkımız bu galeyana gelmesin. Biz gereğini yapıyoruz. Eğer halkımız bir suç görürse hemen 155’i arayarak bilgi versin. Hatlarımız 24 saat açık. Bizi arasınlar biz gereğini yaparız. Hiç kimse polisliğe soyunmasın, tehlikeli yönlere gider ya da başka yönlere evrilir bu durum. Son 5 aylık süreçte yaptığı çalışmalarla ilk sıralarda yer alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü her zaman vatandaşlarımızı korumaya, onlar için çalışmalar yapmaya devam edecektir şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184