DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN HENDEK’E ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu’nu ziyaret etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN HENDEK’E ZİYARET


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Hocası Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu’nu Hendek’te bulunan evinde ziyaret etti.

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher’in Cenaze merasimi için Hendek’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cenaze Namazının ardından beraberinde Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü veAk Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ile birlikte Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki Hocası Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nu Hendek Dereboğazı Mahallesindeki evinde ziyaret etti.
Ziyarette Cerrahoğlu’na Kutsal Topraklardan getirilen Zemzem ve Hurma ikramında bulunan Görmez, Hocasının Sağlığı ile ilgilenen Sağlık Personeli Fırat Dirikolu’dan Cerrahoğlu’nun sağlığı ile ilgili bilgiler aldı.

Cerrahoğlu ile uzun bir aradan sonra görüşme fırsatı bulan Görmez, Cerrahoğlu’nun evinden ayrılırken Sağlık ve Sıhhat dileyerek Cerrahoğlu’nun evinden ayrıldı.

Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu kimdir?

1929 yılında Hendek’te doğan Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olup aynı Fakültede doktorasını verdi.

Akademik hayatında 1968’de Doçentliğe, 1975 yılında ise Profesörlüğe yükseldi. Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünde dersler veren Cerrahoğlu, 1976-78 yılları arasında Erzurum İslami İlimler Fakültesi’nde dekanlık yapmasının ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi.

Cerrahoğlu, İlahiyat Fakültesi Dergisi ile Diyanet’in gazete ve dergilerine makaleler yazdı. İsmail Cerrahoğlu’nun en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan Tefsir Usülü adlı kitabıdır.

Türk Siyasetinin ve Devlet Kurumlarındaki üst düzey yetkililerin bir dönem hocalığını yapan Prof. Dr. Cerrahoğlu oldukça tanınmış ve saygın bir İlahiyatçı.


Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184