Doğu Türkistanlı Grup Hendek’e Geldi

Doğu Türkistan’da yaşananÇin zulmüne dikkat çekmek amacıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen 18 kişilik Doğu Türkistanlı grup, Hendek’e geldi.

Doğu Türkistanlı Grup Hendek’e Geldi


İstanbul'dan yola çıkan ve geceyi Sakarya'da geçiren grup, sabah saatlerinde ellerinde Türk ve Doğu Türkistan Bayraklarıyla birlikte Hendek İlçe Merkezinde toplanan grup üyeleri yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yürüyüşe katılanlar adına açıklamalarda bulunan grup sözcüsü Ali Ekber, Çin'in Doğu Türkistanlılara yönelik zulmünü tüm dünyaya anlatmak için bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Maddi bir amaçları olmadığını vurgulayan Ekber, amacımız Doğu Türkistan'daki 35 milyon Müslüman'ın çektiği eziyeti duyurmaktır. Bacılarımız, Annelerimiz, Çocuklarımız çok kötü durumda. Bu zulmü durdurmak için sizlerden yardım istiyoruz. Doğu Türkistan bizimdir, Türklerindir. Çinlilerin olamaz. Doğu Türkistan'daki Müslümanlar zor durumda, Türkiye'ye, dünyaya ve Cumhurbaşkanı'na sesimizi duyurmak için yola çıktık ve zulme karşı 'DU' denilmesini bekliyoruz diye konuştu.

Ankara’ya kadar yürümeyi planlayan grup, TBMM'ye giderek ve Cumhurbaşkanı, Milletvekilleri ve Siyasi Partileri ziyaret ederek seslerini duyurmayı hedefliyor.

Hendekli Vatandaşlardan destek

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen yürüyüş yapan grup üyelerine Hendekli Vatandaşlarda desteklerde bulundu. Yağış sebebi ile zor şartlar altında yürüyüşlerini gerçekleştiren grup üyelerine Hendekli Esnaf ve Vatandaşlar tarafından su geçirmeyen Mont, Yağmurluk, Pantolon ve Çizmeler verilerek desteklerde bulunuldu.

Verilen molanın ardından Hendek’ten ayrılan grup üyeleri, kendilerini misafir eden ve desteklerde bulunan tüm Esnaf ve Vatandaşlara teşekkür etti. Grup üyeleri ayrıca kendilerini karşılayan Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk’a Bayrak hediye ederek yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam etti.





Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184