EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN ANMA PROGRAMI

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümünü nedeniyle anma programı düzenledi.

EĞİTİM FAKÜLTESİNDEN ANMA PROGRAMI


SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Cumhuriyet’in kurucusu, büyük devlet adamı ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yıldönümünü nedeniyle anma Programı düzenledi.

Programa Dekan Yardımcısı Alparslan Okur ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından SAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit günün mana ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.
Karayiğit, Türk ulusunu; bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında saygıyla anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir.

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Bu vesile ile başta gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyorum dedi.

Konuşmanın ardından gün boyu Sinevizyon gösterimi yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184