Engelliler Adına Yardım Toplayanlara İtibar Etmeyin

Türkiye Sakatlar Derneği Hendek Temsilcisi Murat Polat, Engelli Dernekleri adına yardım toplayan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Engelliler Adına Yardım Toplayanlara İtibar Etmeyin


Türkiye Sakatlar Derneği Hendek Temsilcisi Murat Polat, aldıkları şikayetler doğrultusunda engelliler adına yardım toplayanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek Vatandaşlardan bu kişileri kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

Bu kişilere inanmayın

Engelli Derneklerinin dolaşarak para toplamadığını ifade eden Polat, maalesef bu konuda fırsatçılar gün yüzüne çıktı. Engelliler adına geldiklerini ifade ederek dolaşan ve para talep eden insanlar var. Engelliler adına Şehir içinden veya Şehir dışından gelen insanlar para toplamaya başladılar. Bu olay biz engelli Dernekleri olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşlarımız engelliler adına para toplayan kişilere inanmasınlar diye konuştu.

Duygu sömürüsü

Vatandaşlara yardım konusunda uyarılarda bulunan Polat, Engellilerimizin maaş ve bakım ücretleri gibi Devletimizden çeşitli destekleri var. Ancak üzülerek görüyoruz ki Türkiye'de insanlarımızın duyguları sömürülerek engelliler adına çeşitli yollardan para toplamaya çalışıyorlar diyerek Vatandaşlarımızın itibar etmemesini belirtti.

İhbar edin

Engelliler adına yardım topladıklarını belirten Sivil Toplum Kuruluşları ve şahıslardan yardım talep edilmesi durumunda “Yetki Belgesi” olup olmadığının sorulması gerektiğini belirten Polat, İlimizde veya İlçemizde yardım toplama faaliyetinde bulunmak isteyen Dernekler veya Temsilcilerinin Sakarya Valiliğinden yazılı izni olması gerektiğini, aksi halde diğer İl ve İlçelerden alınan yetki belgelerinin geçerli olmadığını belirterek Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Hiçbir engelli derneğinin sokaklarda engelliler adına para toplama yetkisi yoktur. Bu nedenle “engelliler adına yardım topluyoruz” diye önünüze gelen insanlara itibar etmeyin ve kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunun uyarısında bulundu.


Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Volkan
Volkan - 5 yıl Önce

10 liraya gazete satıyorlardı.engelli gazetesi .yardim amacliymis.bir daha gelirse kendi de engelli olacak şerefsiz.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184