Erasmus Ortakları Hendek’te

Yeşilvadi İlkokulu Müdürü Barış Güngör, Erasmus Projesi ortak ülkeleri temsilcileri ile birlikte Hendek Belediyesi’ni ziyaret etti.

Erasmus Ortakları Hendek’te


Programı nedeniyle Başkan Püsküllü adına misafirleri Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı karşıladı.

Başkan Yardımcısı Kavakçı ve misafirler bir süre sohbet etti. Kavakçı Hendek ve Hendek Belediyesi çalışmaları hakkında misafirleri bilgilendirdi.
Yeşilvadi İlkokulu Erasmus projesine 2017 yılında hazırladıkları Akran Zorbalığını Önleme projesi ile devam ediyor. Proje, okuldaki akran zorbalığını önleyerek, okul terkini en aza indirmek ve başarıyı yükseltmeyi  amaçlıyor.

Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Barış Güngör, proje hakkında bilgi vererek, ilk programımızı 2018 Ocak ayında Portekiz’e 5 öğretmenimiz ile birlikte yaptık. Bir haftalık bir eğitimin ardından öğretmenlerimiz öğrendikleri yöntem ve teknikleri okulumuzda oluşturduğumuz “ Happy School “ uygulama projesi ile hayata geçirildi. Okul bahçesinde uygulama bahçeleri, spor alanları, el sanatları atölyesi kurularak, ders içi faaliyetler uygulandı ve zorbalığı önlemede okul genelinde %90 başarı elde ettik. Projenin Sakarya’da Yeşilvadi İlkokulu’na çıkması da ayrıca gurur vericidir dedi.
Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, misafirlere Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün selamını ileterek, kendilerini Hendek’te ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Ziyaret sonunda Başkan Yardımcısı Kavakçı, misafirlere Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü adına hediye verdi.

Türkiye’de ilk çalışma Yeşilvadi İlkokulu’nda başladı

Yeşilvadi İlkokulu’nun “Akran Zorbalığı“ projesi Avrupa’da bu problemi yaşayan okullar tarafından da paylaşım konusunda talep edildi. 2018-2019 Yıllarını kapsayan “KA229 İyi Uygulamalar Değişimi“ projesini hazırlayan Yeşilvadi İlkokulu, Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı. Yeşilvadi İlkokulu koordinatörlüğünde, İtalya, Litvanya, Polonya, Yunanistan ve Makedonya okulları iki yıl boyunca iyi uygulamalarının değişimlerini yapacak. Toplamda 50 bin kişiye ulaşılması hedeflenen projenin genel amacı, akran zorbalığını ortadan kaldırarak, mutlu okul ortamı oluşturmak. İki yıl boyunca sürecek olan çalışmalar sonunda, “Akran Zorbalığı Aşma“ kitabı hayata geçirilecek. Erasmus Projesi kapsamında Türkiye’de ilk çalışmalar 26- 30 Kasım tarihleri arasında Yeşilvadi İlkokulu’nda başladı.
Proje çalışmaları Yeşilvadi İlkokulu’nda uygulamalı olarak devam ediyor.


Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184