Erdoğan Fındık Fiyatlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fındık fiyatları ile ilgili konuştu.

Erdoğan Fındık Fiyatlarını Açıkladı


Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fındık fiyatları ile ilgili konuştu.

Fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira arasında seyir etmişti diyen Erdoğan, fındık ihraç fiyatının kg'da 5.8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle Ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Tabi bu rakamları bilmeyenler bilseler de anlamını kavramayanlar tamamen yanlış bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmak için uğraşıyor. Bu tür hezeyanları kenara bırakıyorum. Bizim yetki ve güç kaynağımız da milletimizdir.

TMO 22.5, Lavant 22

Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için toprak mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite kabuklu fındık için ise kg'da 22 liradır.

Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kg başına 1 lira, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da yine kg başına 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık üreticisinin kg'daki kazancını 25 ila 25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz.

Yeni fındık hasat döneminin fındık üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184