FINDIK ÜRETİCİSİ DOLANDIRILDIĞINI İDDİA ETTİ

Hendek’te Fındık üreticisi Ertuğrul Süslü, bir fındık tüccarının kendisini mağdur ettiğini ve dolandırdığını iddia ederek her türlü hukuksal yoldan hakkını arayacağını söyledi.

FINDIK ÜRETİCİSİ DOLANDIRILDIĞINI İDDİA ETTİ


Fındık tüccarı tarafından mağdur edildiğini ifade eden Fındık üreticisi Ertuğrul Süslü, Fındık alım satımı yapan şahısa 2013 yılı mahsulü olan 700 kg fındık verdim. Vermiş olduğum fındık karşısında aynı zamanda Bakkaliye işlettiği için veresiye alış veriş yaptım. Kendisine toplam borcum 9.500 tl idi.

2014 yılı mahsulünü ise kendisine Ağustos ayında getirdim ve hesap kesme zamanı bana 1.600 kg borcun var diyerek fındığıma el koydu. Kendisi ile kesinlikle hiçbir sözleşme yapmamama rağmen fındığın bu yıl yüksek fiyatta olması nedeniyle beni mağdur etti ve beni kötü niyetle dolandırdı.

Bu mağduriyetimin giderilmesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmanın yanı sıra hukuki yollardan her türlü hakkımı arayacağım dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
nizamettin gürsu
nizamettin gürsu - 9 yıl Önce

Arkadaş bu haberi yaparken findikcinin ismini de verin ya ben gursukayisoglu markert Findik olarak zan altında kalmak istemiyorum
bilmeyen bizide ayni kefeye koyacak ve biz firmamiz olarak zedelemek istemiyoruz lütfen ya o firmanin ismini de yazin yada bu haberi kaldirin

fabrikacı
fabrikacı - 9 yıl Önce

2013 te 9500 lira borcunu 2014 te 9500 lira olarak ödemek istemek insafa sığarmı.
esnaf o parayı fındık fabrikasından fındık karşılığı almıştır . ve sizede fındık karşılığı vermek zorundadır .
fabrikaya 1600 kğ borclanıp üreticiye 9500 tl olarak 1 yıl beklemek batmak demektir.
2013 te fındık 6 tl iken borc o paraya bölünüp fındığa dönüştürülür fabrikalarda aynı şekilde yaparlar.
böylece fabrika esnafa borc fındık vermiş olur, esnafta üreticiye borc fındık vermiş olur.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184