Fuar’ın Güzelleri Podyuma Çıktı

Hendek'te yapılan Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı dün güzeller geçidine sahne oldu.

Fuar’ın Güzelleri Podyuma Çıktı


Hendek'te yapılan Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda
 ilk kez düzenlenen teke, koç ve kuzu güzellik yarışmasında Sakarya'nın yetiştiricileri adeta gövde gösterisi yaptı. İnatçı tekelerin ve hareketli kuzuların tozu dumana kattığı yarışmada jüri şampiyonları belirlemekte zorlandı.

GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen  Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Üreticiler özellikle tarım makinaları standlarında kuyruklar oluşturdu. Fuara,  Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) tarafından düzenlenen Koç, Teke ve Kuzu Güzellik Yarışması ise damga vurdu.

DKKYB İl Başkanı Yasin Toçoğlu, Zoonteknist Cankut Akdeniz, Sakarya Ticaret Borsası Veteriner Hekim Samet Korkmaz, Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldırım Çakmak, Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Tahsin Hakan Özer'in jüri üyesi olduğu yarışmada, kıran kırana rekabek yaşandı.

Şampiyon Kuzu, Şampiyon oldu

Yarışmanın Teke kategorisini, Umurbey Köyü’nden Erdem Bayıl'ın tekesi kazandı. Koç kategorisinde ise Pamukova’dan 70 kiloluk koçuyla Ali Altınbaş birinci oldu. Sakarya'nın en en güzel kuzusu yine Pamukova’dan Ali Altınbaş’ın "Şampiyon" ismini verdiği 25 günlük ikiz kuzularından biri oldu.

Toplulaştırmaya öenm veriyoruz

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, kentin mevcut potansiyeli ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Tarımda maliyeti artıran en önemli nedenlerden birinin toprakların parçalı olmasına bağlayan Bayraktar, bu nedenle bakanlıktan "toplulaştırma" için talepte bulunduklarını ve taleplerinin bir kısmının yerine getirildiğini ifade etti.

Destek gelirse gıda ucuzlar

Bayraktar, maliyetlerin düşürülmesi için desteklemelere de ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Rekabet için Sakarya’nın da desteklerden fayalanması gerekli. Bu destekler üreticiye yapılırken dolaylı yoldan tüketicinin de ucuz gıdaya ulaşmasına yapılmış destekler olarak ortaya çıkıyor. Tarıma verilen her destek tüketicinin daha uygun fiyatla gıdaya ulaşması anlamına geliyor. Desteklerin artacağına inanıyorum dedi.






Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184