GAFFAR OKKAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 14. yıldönümünde Hendek’te mezarı başında anıldı.

GAFFAR OKKAN MEZARI BAŞINDA ANILDI


Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için Hendek’te mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Törene, eski Diyarbakır şimdi Merkez Valisi Cemil Serhatlı, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin, kızı Sezin, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Diyarbakır’dan gelen 102 Ali Gaffar adını taşıyan genç ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesi Eşi Zerrin ve Kızı Sezin ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın kabrine karanfil bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yaptığı konuşmada, Ali Gaffar Okkan’ın Şehit edilişinin 14. Yılında onu rahmetle anıyoruz. 2009’a kadar Hendek’te program yapıyorduk. 2009 sonrası gördük ki Diyarbakır’da çocuklara Ali Gaffar isimleri verilmiş. Dükkânlarında, Araçlarında ve Evlerinde Ali Gaffar resimleri var.

Bizler bunu görünce Hendek Belediyesi olarak bir görev üstlendik. Dedik ki biz Doğu ve Batı arasındaki kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya çıkarmamız lazım.
Öncelikle Diyarbakır’dan Ali Gaffar Okkan ismindeki çocuklarımız küçük oldukları için Anne ve Babaları ile getirmiştik. Bugün ise 10 yaşın üzerinde olan 102 tane gencimizi öncelikle Ankara’ya Başbakan Yardımcımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Sakarya Milletvekilimiz Ayşenur İslam,  Tarım Bakanımız Mehdi Eker ve Meclis Başkanımızı ziyaret ederek Gençlerimizi ve Ali Gaffar’ımızı Türkiye’mize hatırlattık.

Bugün mezarı başında 102 Ali Gaffar var. Diyarbakır’dan buraya gelerek Ali Gaffar ismini büyük bir gururla, büyük bir onurla taşıyan bu gençlerimize teşekkür ediyorum. Şehidimizin, yaptığı çalışmalarla ve oradaki insanlara verdiği sevginin karşılığını bu şekilde aldığını görüyoruz.

Sosyal barışın sağlanmasında ve tesis edilmesinde çok büyük emeği olan, çaycısı, köftecisi, simitçisi, işadamı, patronu ve Diyarbakır Spor ’una kadar her yerde var olan bir şahsiyettir Ali Gaffar Okkan, kendisini ve birlikte şehit edilen arkadaşlarını, vatan için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz diye konuştu.
Vatan için canını verenleri unutmayacağız

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan konuşmasında, Ali Gaffar Okkan’ın milletin bekası ve vatanın geleceği için canını feda eden binlerce şehitten biri. Ayhan, Gaffar Okkan Hendek’te doğup büyümüş ve Vatanın birçok yerinde önemli görevler yaptı. Maalesef Diyarbakır’daki görevi sırasında şehit edildi. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu millet kendisi için canını feda insanları hiçbir zaman unutmamıştır.  Bunun bir göstergesi olarak 14. yıl dönümünde hep birlikte burada Okkan’ı anıyoruz diyerek Ali Gaffar Okkan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.
İlçe Müftülüğünde görevli Hocaların okuduğu duaların ardından yakınları, katılımcılar ve 102 Ali Gaffar isimli Diyarbakırlı genç Okkan’ın mezarına karanfil bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184