Geçmiş Olsun Hendek

Patlamanın yaşandığı bölgeye ilk andan itibaren tüm ekipleriyle intikal eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ekiplerin çalışmalarını olay yerinde koordine ederken süreci an ve an takip ediyor.

Geçmiş Olsun Hendek


Devlet Seferber Oldu

Olay yerinde çalışmalar devam ederken Başkan Babaoğlu, havai fişek fabrikasında medyana gelen patlamanın büyük üzüntüye neden olduğunu söyledi.  Başkan Babaoğlu, “Olayın olduğu andan itibaren bölgeye acilen intikal ederek, belediyemizin tüm araç, kamyon, kamyonet, yangın söndürme aracı, iş makinaları, ekip ve ekipmanlarıyla başlattığımız seferberlik devam etmektedir. Ayrıca arama kurtarma ve soğutma çalışmaları da devam ediyor. Bakanlarımız ve devletimizin tüm kurumları burada ”dedi. 

 

Uyarılar Yaptı

Babaoğlu, “Bu zor süreçte vatandaşlarımızın devletimizin yetkili kurumları dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanımızın da sık sık dile getirdiği gibi, patlamaya yakın bölgelerde, havaya karışan zehirli gazlara karşı tedbirli olmalıyız. Maske kullanalım, 12 saat evimizden çıkmayalım, kapı ve pencereleri dikkatli bir şekilde açalım” dedi.

 

Geçmiş Olsun Hendek

 Acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Babaoğlu, “Ailelerinin, Hendek'imizin, Sakarya'mızın ve ülkemizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımıza ise rabbim acil şifalar versin. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun ve kollasın. Geçmiş olsun Hendek, Geçmiş olsun Sakarya.” ifadelerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanına Teşekkür

 

Başkan Babaoğlu, patlama yaşandığı andan itibaren devletin tüm imkanlarını seferber eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Babaoğlu, “Cumhurbaşkanımız, olayın ilk anından itibaren süreci yakından takip etmektedir. Hendek halkı adına kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Bülbül Olay Yerinde

 

Patlama bölgesine gelerek olay yerinde çalışmaları an ve an takip eden MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve İl Yönetimi, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, MHP ilçe teşkilat ve yöneticileri geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Bilgi Sundu

 

Başkan Babaoğlu kriz merkezinde düzenlenen toplantı sonrasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’e bölgeyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184