Görme Engellilere Öncülük Ediyor

Durdurmuş, birçok görme engelli vatandaşın bağımsız bireyler olmasına öncülük ediyor.

Görme Engellilere Öncülük Ediyor


Görme engelliler için onların kendilerine yeterli bireyler olabilmesi için mücadele veren görme engelli bir vatandaş Yusuf Durdurmuş, birçok görme engelliye ve ailelerine hem psikolojik hem de eğitim konusunda desteğini hala sürdürmektedir.

Azerbaycan’daki ve sırasıyla İran, Irak ve Gürcistan’daki görme engelli arkadaşlarına da destek olan Durdurmuş bugüne kadar birçok görme engelli vatandaşın eğitim alıp bağımsız bireyler olmasına öncülük etmiştir.

Kendisi de bir sporcu olan Durdurmuş kendisi gibi görme engelli olan bireylerin sporla buluşmasını sağlayarak da onların toplum içinde her zaman yer almalarını sağlamıştır.

Görme engelliler için birçok fedakârlıkta bulunan Durdurmuş görme engellilerin simgesi olan "beyaz bastonları "temin ederek görme engelli bireylerin kullanabilmesi için kendilerine teslim etmiştir. Bu bastonları dağıtan Durdurmuş evden çıkmaz denilen insanları evlerinden çıkartarak toplumla kaynaşmasını sağlamıştır.

Son olarak Hendek ilçesinde görme engelliler için kurulan Görme Engelliler Empati İstasyonunda koordinatörlük görevi yaparak gören vatandaşların görme engelli bireylerle doğru iletişim kurmaları için çalışmıştır.

Elimden geleni yaparım

Her zaman eğitimin esas olduğunu her fırsatta dile getiren Durdurmuş, her görme engellinin eğitim alması için şahsen benim üzerime düşen görev neyse elimden geleni yaparım.

Herkes biliyor ki toplum içinde azımsanmayacak kadar görme engelli vatandaş var.

Bu ailenizde olabilir, akrabalarınız içinde bulunabilir, komşularınız arasından çıkabilir, okulda sınıf arkadaşınız ya da öğrenciniz olabilir. Görüyorsunuz ki toplumun her kesiminde bulunabilir görme engelli vatandaşlar.

Siz değerli vatandaşlarımızdan ricam eğer çevrenizde varsa eğitim almamış ya da sokağa çıkmamış görme engelli vatandaş bizlerle iletişim kurmanızdır.

İletişim: 0543 820 48 34


Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184