HALEP YARDIM TIRLARI DUA'LARLA UĞURLANDI

Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı ve İHH tarafından organize edilen Halep’e yardım tırları Hendek’ten Dua’larla uğurlandı.

HALEP YARDIM TIRLARI DUA'LARLA UĞURLANDI


Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı ve İHH tarafından organize edilen, Halep’e yardım kampanyası kapsamında 4 tır yardım malzemesi Dua’larla gönderildi.

Yardım tırları Rasimpaşa Cami yanında düzenlenen törenle Halep’e gönderildi. Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Törene, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İHH Sakarya Şube Başkanı Sabahattin Aydın, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve Vatandaşlar katıldı.
Suriyeli kardeşlerimize muhacir olmak, bizlere de Ensar olmak düştü

Törende bir konuşma yapan Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, geçen yıl yine Suriye için Belediyemiz ile birlikte yardım kampanyası yapmış ve altı tır yardım göndermiştik. Bu yıl da, Kadın Kollarımız, gençlik kollarımız, Mahalle başkanlarımız ve tüm teşkilatımız ile birlikte yardım kampanyası başlattık. Bu yardım kampanyamızda emeği geçen Hendek halkımıza teşekkür ediyoruz.

Bugün Suriyeli kardeşlerimize muhacir olmak, bizlere de Ensar olmak düştü. Bu Ensar olmayı başarabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Allah herkesin yardımlarını kabul etsin. Geçen hafta iki tır yardım gönderdik, bugün de dört tır un gönderiyoruz. Toplamda Hendek’imizden 8 tır yardım Halep’e göndermiş olduk. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah. Rabbim, Suriye’deki ıstırabın biran önce dinmesini ve buradaki Suriyeli kardeşlerimizin de ülkelerine dönmelerini nasip eylesin, bir daha böyle acılar yaşatmasın dedi.
Gönül coğrafyamızda bir bütün olarak yaşıyoruz

İHH Sakarya Şube Başkanı Sabahattin Aydın da konuşmasında, Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatına ve Hendek halkına teşekkür ederek, Türkiye’nin tamamında yapılan seferberliğin Hendek’teki yansımasını görüyoruz. Bundan yüzyıl öncesine gittiğimizde aynı ülkenin vatandaşı olan bizler şimdi sınır olarak birbirinden ayrı düşsek bile gönül coğrafyamızda bir bütün olarak yaşıyoruz. Bugünkü buradan çıkan tırlar bunun en açık göstergesidir. Suriye’de mağdur aileleri ziyaret ettik, çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlar. Burada bu çabayı gösterip destek veren herkese teşekkür ediyoruz, Allah yardımlarınızı kabul etsin dedi.
Hendek halkı duyarlı

25 Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında, Suriye’deki acıların biran önce bitmesini temenni ederek, oradaki insanlar soğuk ve açlıkla imtihanda, bizlerde bolluk, bereket ve onlara yardımla imtihandayız. Hendek halkının duyarlılığını biliyoruz. İlçemizde, Pakistan için düzenlemiş olduğumuz kampanyada, toplanan yardımlarla Pakistan’a 50 adet ev yapıldı. Ayrıca, Pakistan’a ve Somali’ye tırlar dolusu yardımlar gönderildi.

Belediyemiz ile birlikte geçen yıl da yardım kampanyaları ile Suriye’ye tırlar dolusu yardımlar gönderildi. Allah Hendek’imize bereket, birlik, beraberlik ve zenginlik versin, verdiği nimetlerden başkalarına verme özelliğini de daim etsin inşallah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun dedi.
Yardım tırları, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in ettiği Dua'lar sonrası Halep’e uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184