Hamsi Festivali Başladı, Eğlence İptal

Hendek Dikmen Mahallesi Hamsi Festivali başladı, Elâzığ depremi nedeniyle eğlence iptal edildi.

Hamsi Festivali Başladı, Eğlence İptal


Hendek Dikmen Mahallesinde geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikinci düzenlenen hamsi festivali başladı, festival kapsamında yer alan eğlence kısmı dün akşam Elâzığ’da meydana gelen deprem nedeniyle iptal edildi.
Hendek'in Dikmen Mahallesinde geleneksel hale getirilen hamsi festivalinin ikincisi bu sabah erken saatlerden itibaren başladı.
Mahalle halkının kadın erkek demeden kolları sıvarken, 5 bin kişilik hamsi temizlendi ve pişirilerek festivale katılan Vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.
Eğlence iptal edildi

Festival kapsamında yer alan eğlence kısmı, dün akşam Elâzığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem nedeniyle iptal edildi.
Geçmiş olsun, başımız sağ olsun

Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz yaptığı açıklamada, festivalin devam edeceğini ancak müzik sisteminin iptal edildiğini söyledi. Ayvaz, bugün geleneksel hale getirdiğimiz Dikmen hamsi festivalimizin ikincisini düzenliyoruz. Ama ne yazık ki Elâzığ’da dün akşam deprem oldu. Ölenlere cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Başımız sağ olsun. Şimdi festivalimize devam edeceğiz ama depremden dolayı, oradaki kardeşlerimizle acılarımızı paylaşmak için eğlence kısmımızı iptal ettik diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184