Hendek 2. OSB’ye Meslek Yüksek Okulu

Hendek 2. OSB'de bulunan âtıl durumdaki MYO binasını şehre kazandıracağız.

Hendek 2. OSB’ye Meslek Yüksek Okulu


SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, nitelikli eleman kazandırılması konusunda SUBÜ ile yaptıkları ortak çalışmaların meyvelerini gelecekte alacağız. Hendek 2. OSB'de dışında bulunan âtıl durumdaki MYO binasını şehre kazandıracağız dedi.

SATSO Meclisinde konuştu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, nitelikli eleman konusunda bir müjdemiz daha olacak çok yakın zamanda. Sakarya Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinin girişinde âtıl durumda, kaba inşaatı bitmiş bir şekilde bekleyen Yüksek Okul ve Meslek Lisesi binası bulunmakta. 2. OSB genişleme alanına Yönetim Kurulumuzun girişimleriyle bu binayı da dahil ettik. Yaklaşık 12-13 bin m2 büyüklükte bir bina. SUBÜ ile bir protokol yaparak 2. OSB’miz çok yakın zamanda ihalesine çıkarak hem Meslek Yüksek Okulu hem de Meslek Lisesi şehrimize kazandırılacak.

Planlanan çalışmaya göre 2. OSB’de bilindiği üzere 92 adet fabrika var ve onların istediği branşlar Meslek Yüksek Okulunda ve Meslek Lisesinde açılarak oradaki Öğrenciler ile 3+1 ve 7+1 eğitim çalışmaları yapılacak. Öğrencilerimiz daha okurken oradaki fabrikalarda ara eleman olarak çalışmaya başlayacaklar ve mezun olduklarında iş sahibi olmuş olacaklar. Bu konuya katkılarından dolayı Akgün Altuğ Başkanımıza, SUBÜ Rektörümüz Sayın Mehmet Sarıbıyık’a ve 2. OSB Başkanımız Sayın Şükrü Bodur’a teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184