Hendek Atatürk Parkı açıldı

Gecen yıl yapımına Başlanan Hendek yeni yaşam alanı Atatürk parkı 18-Mayıs akşamı düzenlenen dev organizasyon ile açılışı yapıldı.

Hendek Atatürk Parkı açıldı


Açılışa Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya il Başkanı Fevzi Kılıç, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Büyük şehir Belediyesi Başkan vekili Şenay Sakal, Hendek Ak Parti ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Mhp İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hendek Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, sivil toplum örgütü başkanları ve  vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Açılış Öncesi park alanının tamamına yakın bölümü iftar masaları ile donatıldı On bine yakın Hendekli vatandaş açılışa katılım gösterdi, İftar Sofralarını selamlayarak alana giriş yapan Başkan Tocoğlu’ya Hendekliler yoğun ilgi gösterdi.

 Açılış Öncesi Hendek Rasim Paşa Cami imam hatibi Arif Türk Hocanın okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan program daha sonra konuşmalar ile devam etti.


Konuşma için kürsüye gelen   Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü sözlerinde ‘’ Öncelikle sağlıklı bir şekilde huzur ortamında ramazan ayını geçirmenizi. Rabbimden kadir gecesine de ulaşmayı, bayramını da bu güzel mekanda hep beraber bayramlaşmayı Allahtan niyaz ederim.

Bu alan uzun bir zamandır Hendek Halkının hizmetinde değildi. İçerisinde bulunan özellikle Özdek denilen tesisimiz yıllarca hizmetini yapmış ve miladını doldurmuştu. Bizim ticari alanımız sadece 6 bin metre idi. Büyükşehir belediye Başkanımıza burada güzel bir park yapılması ile alakalı teklif götürüldüğünde tereddütsüz kesinlikle hayır demeden olumlu cevabı aldık ve 4 adet proje elimize verildi. Proje seçme hakkını da Büyükşehir belediye başkanımız bizlere bıraktı. Ben Özellikle burada yapılan tüm çalışmalarda Büyükşehir Belediye başkanımızın nezaretindeki tüm daire başkanlarımıza, burayı imar eden kazasız belasız bitiren müteahhit firmamıza, özellikle bu değerli hizmeti buraya kazandıran Büyükşehir belediye başkanımıza  çok teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi.

Fevzi Kılıç: idarecilerin de yaşamış olduğu şehirde hayalleri vardır

Daha sonra  Mikrofona gelen Fevzi Kılıç yaptığı konuşmada’’Şehirler dendiği zaman şehirler hatıralarla hayallerin mekanı olarak tarif edilir. Herkesin yaşamış olduğu ilçede yaşamış olduğu bir çok hatıraları vardır. Özellikle idarecilerin de yaşamış olduğu şehirde hayalleri vardır. Ben inanıyorum ki burada bugün açılışını yapacağımız bu park gerçekten insanların hayallerini zorlayan bir park. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımla, Hendek Belediye Başkanımla bu tesisi daha evvelden de gezdik. Her şey düşünülmüş, insanımızın yaşam kalitesini arttırma adına, burada rahat bir zaman geçirme adına, nikahından konferansına, oturmasından, sohbetine her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, çok güzel bir proje ortaya çıkmış. Belediyecilerin görevi ilçelerinden yaşayan insanların yaşam kalitelerini arttırmak. Ben Sakarya’ya bakıyorum sadece Hendek olarak değil şehrin her yerinde çok güzel hizmetler yapıldı. Buda Şehrimizin artık bir tık daha yukarı çıktığını hep beraber görüyoruz’’ dedi.  

Daha sonra mikrofona gelen Kaymakam Orhan Burhan yaptığı değerlendirme yapılan parkın bir yıl kısa bir sürede bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek emek veren Büyükşehir belediye başkanı Tocoğlu ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllüye teşekkürlerini ifade eden bir konuşmada bulundu.


Son olarak kürsüye gelen Başkan Tocoğlu ‘’ Bugün hepimiz için çok özel bir gün. Mübarek Ramazan ayının ilk cumasını idrak ettiğimiz bu günde ilçemiz için son derece modern bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ne mutlu bize ki  böylesine güzel günlerde böyle güzel hizmetleri hayata geçirme şansına sahibiz. Rabbim birliğimizi çalışma azmimizi açılışları, temel atmaları daim eylesin inşallah. Hep birlikte ilçelerimize, şehrimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz  Atatürk Parkı ilçemizin yaşam standartlarımızı yükseltecek ve hoşça vakitlerin adresi olacaktır inşallah. 20 bin metrekarelik alan üzerinde konferans salonu, yürüyüş yolları, havuzu, yeşil alanları, kafeteryası, çocuk oyun alanları, otoparkı ile ilçemizin yeni buluşma noktası olacaktır. Her geçen gün gelişen şehrimiz için hayata geçirdiğimiz projelerde önemli dokunuşlar yapıyor, hemşerilerimizin kullanımına sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Hendeğe olan yatırımlarımızda hız kesmeden devam ediyor. Hendek’te hayata geçirilen alt yapı hizmetlerinin bedelinin toplam maliyeti yaklaşık 32 milyon Türk lirasını buldu. Alt yapı çalışmalarımız ise devam etmekte. İlçeyi inşa ettiğimiz içme suyu hatları ile içme suyu yetersizliği ve bulanıklık gibi su sorunların önüne geçerek çok şükür Hendek’i birkaç mahallemiz haricinde  Dünya standartlarında birinci sınıf suya kavuşturduk.

Hendek’te 2017 yılında 12 milyonun üzerinde asfalt yatırımı gerçekleştirdik. İnşallah yıl sonuna kadar grup yollarını da tamamlamış olacağız’’  Belediyecilik anlayışımız sosyal anlamda yaşam standartlarımızın artırılmasında, bugünde bu güzel tesisimizin açılışını yaptığını ifade eden Tocoğlu Yapılan işlere katkısından dolayı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye de teşekkür etti.

Açılış kurdelası kesilmesi ile Hendek Atatürk Parkı 18 Mayıs 2018 Akşamı Hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 09:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
18 MAYISTA TÖREN İLE AÇILAN PARKIMIZIN 23 MAYISTAKİ HALİ
18 MAYISTA TÖREN İLE AÇILAN PARKIMIZIN 23 MAYISTAKİ HALİ - 6 yıl Önce

merhaba
bir süredir cevremdeki insanlardan, açıldı güzel ama çok pis deniyordu bugün önünden geçerken gördüm. heryerde çekirdek kabukları, pet şişeler, poşetler uçuşuyor. hendek'e ve hendeklimize yakışmayan bir manzara . yazık ve çok üzücü bir durum.
hal böyle olunca yakında orası düzgün aile bireylerinin değil serseri takımının gittiği pislik içinde olan milyonluk bir park haline gelecektir.
i̇nsanlarımız kirletiyor olabilir onları tek tek bularak hesap sormamız mümkün değil orada yere çöp atan birini gördüğümüzde uyarabiliriz .
ama belediyemiz oranın temizliğini üstlenemeyecek kadar aciz olamaz benim bugün gördüğüm yığınlar dünden kalan çöplerdi ben oraya 13:00 gibi gittim. yani belediyemizin orayı bu saate kadar temizlemesi gerekmiyor muydu. bu tip parklar sadece bizim ilçemizde yok birçok il ve ilçede var hepside böyle çöp içinde değil.
orayı pisleten 10 15 kişi yüzünden madur olan binlerce hendekliden biri olarak en kısa sürede çözüm rica ediyorum

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184