HENDEK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Hendek Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

HENDEK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI


Hendek Belediyesinin geçen ay yapılan meclis toplantısında ortaya çıkan ve gelir bütçesinde gösterilemeyen 6 milyon lira, gelir hanesine manuel olarak eklendi ve kabul edildi.

AÇIKLAMA

Hendek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı İrfan Püsküllü Başkanlığında yapıldı. Meclis geçen ay patlak veren ve gelir hanesinde gösterilemeyen 6 milyon lira krizinin gölgesinde gündem maddelerini görüşerek, karara bağladı. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığın resen soruşturma başlattığı 6 milyon lirayla ilgili Belediye Meclis üyesi Şenay Sakal konuştu.

KABUL EDİLDİ

Sakal, “ Bir önceki mecliste kusurlu bulunan hesap raporu denetim komisyonu ve meclis üyelerinin katılımıyla düzeltildi. Sisteme de girildi. Hendek halkının tek kuruşunu kesin raporlarda göstermeme şansımız yok ” dedi. Oylamaya sunulan 2015 Mali yılı kesin hesap raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.  MHP grubu ise hayır oyu kullandı.

Sayıştay denetimi

Bu arada Sayıştay’ın birkaç ay içinde belediye de rutin denetim görevini yapacağı ifade edildi. Bu denetimlerde yargıya intikal etmiş olan konularda gündeme gelecek.

Gündemde bulunan dört maddeye eklenen dört ek madde ile birlikte sekiz gündem maddesi tek tek görüşüldü.

Gündemdeki,  Hendek’te bulunan hayvan ahırlarının şehir dışına çıkartılması ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere imar komisyonuna havalesi, belediyemizce hazırlatılan tip projelere ilave proje eklenmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

 Gündemin diğer maddeleri olan, asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere 3 milyon TL kredi kullanılması ve Hendek Belediyesi 2015 Mali yılı kesin hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündeme ilave maddeler, imar tadilat dosyaları ve Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan ve Yeşiller Spor Kulübüne tahsis edilen tesislerle ilgili tahsis kararının yeniden tanzim edilebilmesi için komisyona havale edilmesi maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

 

MHP Grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır gündem maddeleri öncesi söz alarak şunları kaydetti “Çakallık mahallemizde ki yapılan üç adet köprünün yapımı ile ilgili emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Asfalt çalışmaları ile ilgili ve köprüler ile ilgili bizlerde muhalefet olarak istiyoruz. Biz asfaltı yaparken Büyükşehir’in yapması gereken yerlere harcamak yerine, kendi bünyemizde olan bölgelere yapalım” diyerek teklifte bulundu.

Bahadır ayrıca şeffaflıktan yana olduklarını dile getirerek şunları kaydetti” İki yıldır söylüyoruz. HİMPAŞ ile ilgili bizim grubumuz adına şeffaflık olmadı. Bizlerin istediği faaliyet raporlarını oy birliği ile geçirelim. Maalesef bizim bu taleplerimiz yerine getirilmediği için faaliyet raporlarına destek ve oy vermeyeceğiz. 2016-2017 kesin hesaplarını yaparken, Himpaş ile ilgili yapılan alış verişlerde ve alımlar şeffaf bir ortamda yapılsın. Bizlerden de bir temsilci olsun. Bizlerde Hendek halkına diyelim ki, ‘biz oradaydık ve yapılan doğrudur veya yanlıştır’, Her ne kadar doğru da olsa bir şaibe var ortada. Bu şaibeleri yıkmak için muhalefet partisi CHP’nin de olmasını ve katılmasını isterdim. Ancak şuanda biz temsil ettiğimiz için, bizim bir arkadaşımızın Himpaş’ta ki alımlarda ve satımlarda gözetmen olarak orada olmasını istiyoruz. Biz yapılan her şey şeffaf olsun. Yapılan güzel şeylere bizler burada destek veriyoruz.

Meclis Başkanı İrfan Püsküllü” Bu yıl Büyükşehir'in yapacağı yerlerde biz çok uğraşmayacağız. Bu yıl Büyükşehir’in programından ziyade Hendek Belediyesi kendi bölgesine ait olan yolların yapımına daha önem vereceğiz. Büyükşehir, küçük şehir değil. Nihayetinde biz Hendek’te yaşıyoruz. Büyükşehir güzergahında olan ufak şeyler için illa Büyükşehir’in gelmesini beklemeyiz. Hızlı bir şekilde yama çalışmaları da yapılıyor diyerek açıklık getirdi.

Gündemin 3. Maddesi olan Asfalt çalışmaları için iller bankasından 3 milyon kredi kullanılmasına ilişkin madde ile ilgili söz isteyen MHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay oylamadan sonra cevabını alması üzerine oylama yapıldıktan sonra konuşssam ne olur, konuşmasam ne olur diyerek madde ile ilgili konuşmak istediğini yineledi.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay “ Biz 3 milyon kredinin Hendek’te hizmet için kullanılmasına karşı değiliz. Hendek’e hizmet her zaman birinci plandadır. Ancak bu 3 Milyon kredi nerede kullanılacak. Hangi köylere öncelikli hizmet verilecek. Veya Başkanın köyüne öncelikli hizmet verilecekmi? Biz bu tereddütlerin, daha önceki zamanlarda kayrımcılığın yapıldığını herkes tarafından bilinmektedir. 3 Milyon kredinin nerede kullanılacağını bize gösterin. Bizde öncelikli olarak sizlere katkı sunalım. Seçimden önce milletin gözünü boyamak için alt yapı çalışması yapılmadan, bunlar yapılmayacaksa biz buna evet diyelim. Ben hakkımın kullanarak 20 bin kişiyi burada temsil ediyorum. Bu 3 Milyon kredi sırf seçim için tarlaların ortasına açılan yollar kendiliğinden çöküyor, bir daha ihale ediliyor. Birileri zengin oluyor. Yine yapılıyor ve yine çöküyor. Biz şunu diyoruz. 3 Milyon kredi seçim için yapılmasın. Gerçekten halka hizmet olsun. Başkanın köylerine değilde, gerçekten ihtiyaç sahibi köylere yapılsın ifadelerine yer verdi.

Püsküllü, Meclis üyesi Ahmet Ay’ın sözleri üzerine Büyükşehir gelecek bizlerde bilgi vereceğiz. Burada yapılacak olan mahalleleri bizler belirleyeceğiz diyerek cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184