Hendek Belediyesinden Afet Seferberliği

Hendek Belediyesi Arama Kurtarma konusunda hizmet veren Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi.

Hendek Belediyesinden Afet Seferberliği


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, meydana gelebilecek olası bir depremi en az zararla atlatabilmek için yol haritası belirlemek üzere Hendek’te bulunan Arama Kurtarma, Haberleşme ve İlkyardım konularında hizmet veren Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerine çağrıda bulundu.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nu Belediye Başkan yardımcısı Hızır Çağrı Güngör’ün temsil ettiği toplantıya TRAC Sakarya Şube Temsilcileri, Kızılay Hendek Şube Temsilcileri, Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Temsilcileri, Hendek Arama Kurtarma Ekibi (HAKUT) Temsilcileri ve Merkezi Akyazı’da bulunan Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği (S.A.B.A.H) temsilcileri katıldı.
Ortak çalışmak istiyoruz

Toplantının amacının depremle iç içe yaşamak zorunda olduğumuz İlçemizde yakın bir gelecekte olması muhtemel depremin sebep olacağı yıkımdan en az zararla kurtulmak için neler yapılması gerektiğini saptamak ve izlenecek yol haritasını belirlemek olduğunu söyleyen Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, olası bir afet durumunda Belediye olarak her olaya yetişmemiz mümkün olmayacaktır. Bu toplantı ile sizleri dinleyip çalışmalarınız hakkında bilgi almak, sizlere destek olmak ve sizlerle ortak bir çalışma içine girmek istiyoruz diye konuştu.

Afetlerde haberleşme önemli

TRAC Sakarya Şube Başkanı Mehmet Turalıoğlu, böyle bir toplantının İlçede ilk defa düzenlendiğini belirterek Belediye Başkanı Babaoğlu’na teşekkür ederek Afetlerde haberleşmenin büyük önem arz ettiğini dile getirdi. 17 Ağustos depreminde haberleşme araçlarının tamamen sustuğunu hatırlatan Turalıoğlu, TRAC’ın devreye girerek haberleşmeyi sağladığını, bu nedenle dernek olarak önemli bir görev yaptıklarını bundan böyle de yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
İlçe Kriz Merkezi oluşturulmalı

Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Başkanı Erdal Aydın, Arama Kurtarma konularıdna faaliyet gösteren Dernekler olarak en acil eksikliklerinin bir yer olduğunun altınız çizerek, olası afet durumlarında çalışmaların daha etkili ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için diğer sivil toplum örgütlerinin de yer alacağı ve koordineli şekilde çalışılabileceği uygun bir İlçe Kriz merkezi binasına ihtiyaç olduğunu dile getirerek, böyle bir çalışmayı hayata geçirebilirse olası afet durumlarında daha koordineli çalışılabileceğinin altı çizildi.

Çalışma alanlarımız yetersiz

Kızılay Şube başkanı Sami Bağdatlı, kendilerinin de yetersiz bir binada çalıştıklarını dile getirerek, olası afet durumlarında çadır, ilaç ve diğer malzemelerimizi koyabileceğimiz, Vatandaşlardan kan bağışı alabileceğimiz ve hatta yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğimiz bir ortama ihtiyaç duyulduğunu belirterek İlçe Kriz merkezinin hayata geçirilmesi durumunda bu gibi çalışmaların da gözden kaçırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Eğitim ve Bilinçlendirme için her zaman hazırız

Sakarya Afet Bilinçlendirme, Afete Hazırlama Derneği (S.A.B.A.H.) adına söz alan Kenan Certel, depremle iç içe yaşamak zorunda olan bölgemiz insanının ilk olarak bu konuda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını belirterek bu konuda toplumun eğitimli ve bilinçli bir hale getirilmesi için kendilerine bir görev düşmesi durumunda her zaman hazır olduklarını beyan ettiler.

Arama Kurtarma konularında hizmet veren STK’ların sorunlarını ve taleplerini not alan Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, Belediye olarak bu konuyu önemsiyoruz. Sizlerin de taleplerinizi göz önünde bulundurarak yapacağımız ortak çalışmalarla yol haritamızı belirleyeceğiz diyerek toplantıya katılan tüm STK temsilcilerine teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184