Hendek Depreme Hazır Bir Şehir Olacak

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Deprem Sempozyumuna katıldı.

Hendek Depreme Hazır Bir Şehir Olacak


Uluslararası Deprem Sempozyumuna katılan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek’in depreme hazır bir şehir olacağını ifade ederek, kademeli seferlik kapsamında toplu konut hamlesi, yerinde kentsel dönüşüm ve mevcut yapı stoklarının güçlendirilmesi için çalışmalara başlıyoruz. Ayrıca mahallelerimizde periyodik olarak bilinçlendirmeler yapılacak dedi.

Kocaeli Valiliği öncülüğünde Üniversiteler, AFAD, MARKA ve Belediyeler ortaklığıyla gerçekleştirilen sempozyumda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinin, Türkiye tarihinde önemli yere sahip olduğunu belirtildi. 300’e yakın akademisyenin sunum yapacağı sempozyumun açılışına katılan Başkan Turgut Babaoğlu, depremin hafızalarımızda çok acı anılar bıraktığını ifade etti.
Sadece 17 Ağustos değil

Başkan Babaoğlu, Deprem gerçeğine karşı bilimsel verileri en iyi şekilde kullanarak şehrimizi sağlam hale getirmek zorundayız. Depreme hazırlık noktasında güvenli bir şehir inşa edeceğiz. Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ve şunu çok iyi biliyoruz. Depremi sadece 17 Ağustos’ta değil 365 gün hafızamızda diri tutacağız. Acıları en aza indirmek hepimizin elinde dedi. Başkan Babaoğlu, sempozyumda elde edilen verileri ve bilgileri çok değerli bulduklarını söyledi.

Aşamalı eylem planı

Başkan Babaoğlu, Hendek olarak depreme hazırlık noktasında eylem planlarımızı adım adım devreye sokacağız. İlk etapta güvenli şehircilik adına toplu konut hamlesi başlatıyoruz. Ardından hiç kimseyi mağdur etmeden yerinde kentsel dönüşümün startını veriyoruz. Daha sonra ise yapı stoklarının güçlendirilmesi için bölgesel tek tip proje destekleri vereceğiz. Yine hazırlık kapsamında afet toplanma merkezleri, afet müdahale istasyonları ve bilinçlendirme eğitimleri başlayacak diye konuştu.
Akıl ve Bilim

Hendek’te olası bir depremde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için gereken çalışmaların yapılacağını söyleyen Başkan Babaoğlu, Deprem bir doğa olayıdır. Yaşadığımız acılardan ders alarak, aklın ve bilimin ışığında, yaşadığımız acı tecrübeleri göz önünde bulundurarak plan dahilinde yol alacağız ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2019, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Belgin demir
Belgin demir - 5 yıl Önce

öncelikle okulların depreme hazır olması lazım. binalar sağlam mı araştırılmalı. sayın babaoglundan öncelikle bu konuda bir şeyler yapmasını bekliyorum

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184